F TV Series Review: Bosch (season 3) - FilmBoy TV Series Review: Bosch (season 3) - FilmBoy
  • Latest News

    TV Series Review: Bosch (season 3)



    Μπορεί το Amazon ως διαδικτυακή πλατφόρμα παραγωγής και διανομής πρωτότυπων σειρών να μην έχει καταφέρει ακόμα να καθιερωθεί όπως το Netflix, όμως έχει στη φαρέτρα του μερικά (όχι πολλά είναι η αλήθεια) διαμαντάκια, που δυστυχώς λίγοι έχουν ανακαλύψει. 

    Ένα απ’ αυτά είναι και το Bosch, μια αστυνομική σειρά βασισμένη στον ομώνυμο λογοτεχνικό ήρωα του Michael Connelly, μια δημιουργία του βετεράνου Eric Overmyer των Treme και Homicide.

    Μετά από μια πολλά υποσχόμενη πρώτη και μια εξαιρετική δεύτερη, τον προηγούμενο μήνα έγινε διαθέσιμη η τρίτη σεζόν της σειράς που αποφάσισε να αλλάξει λίγο το παιχνίδι.

    Οι δύο πρώτες σεζόν ακολουθούσαν το ίδιο μοτίβο, μιας κεντρικής υπόθεσης που απασχολούσε ολόκληρη τη σεζόν, και κάνα-δυο μικρότερων που γέμιζαν τα κενά.
    Αυτή τη φορά οι σεναριογράφοι αποφάσισαν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό, με τα νέα επεισόδια να καταπιάνονται, λιγότερο ή περισσότερο με πέντε-έξι υποθέσεις… ταυτόχρονα!

    Ένας ποδηλάτης κατά συρροή δολοφόνος στη KoreaTown, η δίωξη ενός διάσημου σκηνοθέτη για τη δολοφονία μιας νεαρής ηθοποιού, η εμμονή του Bosch με μια παλιά υπόθεση ενός δολοφόνου που ποτέ δε κατάφερε να συλλάβει, η δολοφονία ενός άστεγου βετεράνου, και σαν να μην έφταναν αυτά, παρακολουθούμε και τα απόνερα των υποθέσεων της προηγούμενης σεζόν και της δολοφονίας της μητέρας του Bosch.


    Πολλές, πάρα πολλές παράλληλες υποθέσεις, που υπό ιδανικές συνθήκες θα μπορούσαν να κάνουν το 3ο κύκλο ένα ασταμάτητο rollercoaster, όμως δυστυχώς το σενάριο αποτυγχάνει να στήσει ένα στιβαρό σκελετό ανάμεσά τους ώστε να τα κρατάει στη θέση τους, με τη πλοκή ίσα που καταφέρνει να σταθεί όρθια.

    Η κεντρική υπόθεση είναι θεωρητικά αυτή της δολοφονίας του βετεράνου, όμως η σειρά αποφασίζει να μας αποκαλύψει το δολοφόνο του από πολύ νωρίς, αφήνοντάς μας στη συνέχεια να παρακολουθούμε τον ντετέκτιβ να κυνηγάει την ουρά του. 

    Και σαν να μην έφτανε αυτό, η ίδια η υπόθεση είναι υπερβολικά απλοϊκή, είναι μια υπόθεση για ένα επεισόδιο CSI και όχι για μια ολόκληρη σεζόν του Bosch.
    Όσο για τις υπόλοιπες, κάποιες ξεχνιούνται και μένουν στον αέρα, άλλες παίρνουν περισσότερο χρόνο απ’ όσο του αξίζει, ενώ καμία απ’ αυτές είναι από μόνη της ικανή να κρατήσει ψηλά το ενδιαφέρον, αναγκάζοντας το σενάριο να βγάλει από το συρτάρι τα πιο κλισέ τεχνάσματα όπως ένας παραλίγο νεκρός πρωταγωνιστής και οι υποψίες ότι ο Bosch είναι δολοφόνος.

    Με λίγα λόγια, μια από τις πιο αγαπημένες crime fiction σειρές των τελευταίων ετών, βρήκε σε αβαθή. 
    Δεν έφτασε σε σημείο να γίνει κουραστική ή βαρετή αλλά σίγουρα στον επόμενο κύκλο της, που έχει ήδη ανακοινωθεί, θα πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικοί.

    Αλέξανδρος Κυριαζής.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: TV Series Review: Bosch (season 3) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top