F Review: Καλή Σύζυγος - Dobra Zena - FilmBoy Review: Καλή Σύζυγος - Dobra Zena - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Καλή Σύζυγος - Dobra Zena




    Αυτή είναι η ιστορία της Μιλένα, (καμιά σχέση με τη Μαλένα), μια μεσήλικη μητέρα και νοικοκυρά, στη καθημερινή ζωή της στο Βελιγράδι.

    Όταν δεν έχει πρόβα στην τοπική χορωδία, περιποιείται τον εαυτό της, ετοιμάζει το φαγητό για όλους, κάνει έρωτα με τον σύζυγό της και δεξιώνεται τους φίλους της οικογένειας.
    Κάποια στιγμή, με σασπένς κλασσικών ταινιών και φινέτσας ευρωπαϊκής νέο-μεταδομίστικης ματιάς, βλέπουμε την ανατροπή της ζωής της μέσα από την ανακάλυψη μιας κασέτας.

    Δυναμικές ερμηνείες, όχι δυνατές, σκηνοθεσία δεμένη και ρεαλιστική από την γυναικεία οπτική της Mirjana Karanovic και το - γιατί όχι - εξαιρετικό παίξιμο της. 



    Θα μπορούσε να είναι ένας σύγχρονος βόρειο Ευρωπαίος Λόρκα, μια άλλη οπτική στο «η ζωή που δεν έζησα» προφίλ της «σκληραγωγημένης» γυναίκας, ωστόσο καταλήγει ένα στόρι που δεν ξεχνάς αλλά εντούτοις τολμάς και να βάλεις στο ράφι με τα κλασσικά εικονογραφημένα.

    Στα συν η γλώσσα της ταινίας, τα σέρβικα, που κατά τη γνώμη μου προσδίδει στον ωμό ρεαλισμό της ταινίας.
    Must see.

    Και αυτό επειδή φέρνει σε αλμοδοβαρικό σύμπαν γυναικείων ταυτοτήτων, με μια εσάνς «κουλτούρας τοπικής» και «ανθρωπίλας», σε ένα πλαίσιο τοπικού, αιωνίου, παγκόσμιου και διεθνούς.

    Στους κινηματογράφους από 19 Ιανουαρίου.

    Ερασμία Τσίπρα.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Καλή Σύζυγος - Dobra Zena Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top