F Ο Σύντροφος των Νεκρών: Η νέα ελληνογαλλική συμπαραγωγή του Γιώργου Λουριδά - FilmBoy Ο Σύντροφος των Νεκρών: Η νέα ελληνογαλλική συμπαραγωγή του Γιώργου Λουριδά - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Σύντροφος των Νεκρών: Η νέα ελληνογαλλική συμπαραγωγή του Γιώργου Λουριδά


    Μία ανεξάρτητη ελληνο-γαλλική συμπαραγωγή που τόσο η δημιουργία της, όσο και το αποτέλεσμα, φιλοδοξούν να μην μοιάζουν με τίποτα που έχουμε δει ως τώρα, στρέφεται στο κοινό για την ολοκλήρωσή της, μέσω συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding)

    H διεθνής πλατφόρμα συμμετοχικής χρηματοδότησης (Indiegogo) φιλοξενεί την προσπάθεια ενός νέου κινηματογραφιστή και της ξεχωριστής ομάδας του, για την ολοκλήρωση του “Compagne Des Morts” (Ο Σύντροφος των Νεκρών) μιας μεγάλου μήκους ταινίας, η παραγωγή της οποίας βρίσκεται σε εξέλιξη. 
    Δείτε εδώ την καμπάνια συμμετοχικής χρηματοδότησης.

    Στην ταινία, παρακολουθούμε τη ζωή και τις αγωνίες 7 νέων ανθρώπων στην Ευρώπη, βλέποντάς τες να ξεδιπλώνονται μπροστά μας σαν ένα πραγματικό θρίλερ.
    Στην άκρη της καθημερινής τους ζωής βρίσκονται οι επιλογές τους, οι οποίες θα πρέπει να αλλάξουν "Τώρα" την κωμικοτραγική, μεταμοντέρνα κοινωνία όπου ζουν.

    Απέναντί τους, μία Σκοτεινή, μυστηριώδης αίρεση από Μαύρες Φιγούρες,
    ερχόμενες από τα απύθμενα βάθη του υποκόσμου με ένα στόχο:
    Να ελέγξουν την φύση και τον ανθρώπινο εγκέφαλο μια για πάντα.

    Ο πρώτος κύκλος γυρισμάτων του “Compagne Des Morts” ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 στο Παρίσι και την Αμιάν.
    Το εγχείρημα βασίζεται στην εθελοντική εργασία και η ομάδα αναζητά το υπόλοιπο κεφάλαιο που θα της επιτρέψει να προχωρήσει στα μετέπειτα στάδια της παραγωγής.

    ΕΝΑΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ

    Μπορεί η αφήγηση στο “Compagne Des Morts” να ακολουθεί το στυλ των ταινιών περιπέτειας, όμως εδώ εξαντλούνται και οι ομοιότητες στη δημιουργία του, με οτιδήποτε έχετε δει ως τώρα!


    - Σε τεχνικό επίπεδο 3 διαφορετικοί εικονολήπτες εργάζονται για την υλοποίηση 3 διαφορετικών διαστάσεων (κρύα πραγματικότητα, μαγική σφαίρα των ονείρων, σκοτεινός υπόκοσμος) δίνοντας τη δυνατότητα στον θεατή να βιώσει ένα πολυδιάστατο εικαστικό αποτέλεσμα.

    - Δραματουργικά, οι ηθοποιοί μπορούν να αλλάξουν το αποτέλεσμα της κάθε σκηνής! Ναι, πρόκειται για μια ιστορία φαντασίας, αλλά όλα συμβαίνουν σε πραγματικό χρόνο. 
    Αυτό που βλέπετε δεν είναι προβαρισμένο, αλλά παιγμένο μία και μόνη φορά, καθώς η προσέγγιση προσομοιάζει αυτή ενός «ζωντανού» θεατρικού έργου.

    - Ένας από τους μεγαλύτερους στόχους και στοιχήματα της ταινίας αποτελεί να προωθήσει την πολυπολιτισμικότητα και τη σημασία του να είναι κανείς διαφορετικός. 
    Για τον λόγο αυτό, χρησιμοποιείται μια μεγάλη ποικιλία από διαφορετικές γλώσσες και διαλέκτους γηγενών ηθοποιών (Ισπανικά, Λατινικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Αγγλικά, Ελληνικά) αποδεικνύοντας πως δεν έχει τόση σημασία η γλώσσα και ο τρόπος που επικοινωνούμε, όσο η ίδια η επικοινωνία και η διαφορετικότητα.

    Εκτός από έμπειρους ηθοποιούς στα κινηματογραφικά πλατό, όπως οι: Alexandra Saifi, Teodora de Pedro και Tatiana Gomez, το cast περιλαμβάνει μια σειρά από ταλαντούχους, ανερχόμενους ηθοποιούς, όπως η ήδη γνωστή στο ελληνικό κοινό: Μαρτίνα Δημοπούλου, αλλά και οι νεοσυστηνόμενοι: Πέτρα Μαυρίδη, Φανή Γεωργακάκη, Elia Rader, Anna Lemeshchenko, Μελιάννα Μάκαρη και Elyes Dorbo.

    ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΩΡΑ Η ΟΜΑΔΑ

    Με το δεύτερο στάδιο γυρισμάτων να ξεκινάει στις αρχές Μαρτίου στην Αθήνα, τη Μύκονο και μέρη της Μεσσηνίας, ο σκηνοθέτης Γιώργος Λουριδάς και η ομάδα του χρειάζονται την υποστήριξη του κοινού προκειμένου να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της ταινίας.

    Σε αντίθεση με άλλες καμπάνιες χρηματοδότησης του είδους που απευθύνονται στο κοινό με στόχους δεκάδων χιλιάδων ευρώ, το “Compagne Des Morts” θέτει ως στόχο, ένα πολύ μικρό ποσό της τάξεως των 3.000 €, ώστε να καλυφθούν τα τρέχοντα και πολύ βασικά έξοδα παραγωγής της ταινίας. 
    Σε αντάλλαγμα (και ανάλογα με το πακέτο που θα επιλέξει ο καθένας – τα πακέτα ξεκινούν από μόλις 4 €), δίνεται στους υποστηρικτές μία σειρά αποκλειστικών δώρων.

    Λεπτομέρειες για την ταινία και τις παροχές στους υποστηρικτές της, μπορείτε να βρείτε  στην ιστοσελίδα της καμπάνιας, αλλά και περαιτέρω υλικό στην επίσημη σελίδα της ταινίας με τα βιογραφικά όλης της ομάδας:

    http://igg.me/at/des-morts
    www.compagne-des-morts.com



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Σύντροφος των Νεκρών: Η νέα ελληνογαλλική συμπαραγωγή του Γιώργου Λουριδά Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top