F Review: Δύο Σεφ για μια Γυναίκα - Pension Complete - FilmBoy Review: Δύο Σεφ για μια Γυναίκα - Pension Complete - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Δύο Σεφ για μια Γυναίκα - Pension Complete



    Γαλλική κομεντί, που δεν αποκλείεται να αποτελέσει ταφόπλακα στην ήδη δοκιμαζόμενη για φέτος εισπρακτική πορεία των ανάλογων ταινιών που μιλάνε γαλλικά.
    Κι αυτό γιατί το “Pension Complete” πολύ απλά ...δεν βλέπεται.

    Ο Francois (Franck Dubosc, Πάμε για Επανάσταση;) είναι ο σούπερ σεφ που διατηρεί πολυτελέστατο ρεστοράν στο Πόρτο Βέκιο της Κορσικής, μαζί με τη γυναίκα του Charlotte (Pascale Arbillot).

    Οι σχέσεις τους δεν βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, μιας και ο Francois το μόνο με το οποίο ασχολείται είναι το κυνήγι του αστεριού Michelin, ενώ η σύζυγός του θέλει επειγόντως ένα μωρό.

    Τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα όταν ο Alex (Gerard Lanvin), o από χρόνια θεωρούμενος νεκρός στο τσουνάμι της Ταϊλάνδης πρώτος σύζυγος της Charlotte, επιστρέφει με σάρκα και οστά ζωντανός μπροστά τους και εγείρει απαιτήσεις τόσο για το εστιατόριο αλλά και για τη σύζυγο.

    Αυτό που ακολουθεί είναι μια 'ο Θεός να την κάνει' κωμωδία, που θα συγκλονίσει όσους δεν έχουν ξεπεράσει ακόμα το γεγονός του θανάτου της ελληνικής βιντεοταινίας ή περιμένουν πως και πως την άφιξη περιοδεύοντος θιάσου επιθεώρησης της κακιάς ώρας, ανά την ελληνική επικράτεια.


    Οι αστείες καταστάσεις είναι επιπέδου σχολικής παράστασης του δημοτικού, οι χαρακτήρες επαναπροσδιορίζουν τη λέξη «γραφικός» (με πρώτη και καλύτερη την ετεροθαλή αδελφή της Charlotte), ενώ σκηνοθετικά το μόνο που αξίζει είναι η πανέμορφη καλοκαιρινή Κορσική που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο φιλμ.

    Ούτε βέβαια τα γαστριμαργικά πλάνα με την επίδειξη της υψηλής μαγειρικής του Francois μπορούν να σώσουν την κατάσταση (ακόμα και το Κάτι Ψήνεται καλύτερο είναι), ούτε ασφαλώς ο και καλά σκοτεινός ρόλος του Alex  που εμφανίζεται για να αβαντάρει την ίντριγκα, αλλά το μόνο που κάνει είναι να αβαντάρει τη βαρεμάρα μας.

    Το μόνο ευχάριστο είναι πως η διάρκεια της ταινίας είναι μόλις 80 λεπτά, αφού προφανώς ο σκηνοθέτης Florent Siri ενστερνιζόμενος πλήρως το κλασικό σύνθημα Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία, δεν ήθελε να ταλαιπωρήσει και πολύ τους καλούς του φίλους και συμμάχους Έλληνες.

    Είναι απορίας άξιον πάντως για ποιο λόγο μια τόσο θλιβερή ταινία βρίσκει διανομή στις αίθουσες,  αφού όσο και καλή διάθεση να έχεις, δεν γίνεται να μην αρχίσεις να αναρωτιέσαι.

    Το «ουκ εν τω πολλώ γαλλικών κομεντί το ευ» που έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, δεν έχει φτάσει απ΄ότι φαίνεται στα αυτιά της ελληνικής διανομής.

    Στους κινηματογράφους από 30 Ιουνίου.

    Νίκος Παλάτος.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Δύο Σεφ για μια Γυναίκα - Pension Complete Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top