F Review: Σπάσε τα Όρια σου - Point Break - FilmBoy Review: Σπάσε τα Όρια σου - Point Break - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Σπάσε τα Όρια σου - Point Break




    Ένας νέος πράκτορας του FBI επιστρέφει στον κόσμο των extreme sports όπου ανήκε, προκειμένου να ανακαλύψει τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από μία σειρά ανεξήγητων εγκληματικών δράσεων σε όλον τον κόσμο.

    Ο Utah (Luke Bracey, The Best Of Me) έτρεχε στην κόψη ζωής/θανάτου με τη moto cross μηχανή του. 

    Μετά από το δυστύχημα που ‘χε ο καλύτερός του φίλος και συνάδελφός του, εγκαταλείπει τα extreme sports και εκπαιδεύεται στο FBI. 

    Εκεί, θα αναπτύξει στον προϊστάμενό του μία θεωρία, σύμφωνα με την οποία μία ομάδα από ριψοκίνδυνους «κασκαντέρ» διαπράττουν πολύκροτες παρανομίες σε όλες τις ηπείρους, προκείμενου να επιτύχουν πνευματικό διαφωτισμό μέσα από μία σειρά δοκιμασιών που υφίστανται.

    Πράγματι το σενάριο είναι τόσο προσχηματικό και κακό όσο ακούγεται. 
    Η περιπέτεια του Ericson Core (διευθυντής φωτογραφίας σε action movies όπως The Fast and the Furious και Daredevil!) αποτελεί remake (!) - αμφιβόλου αιτίας υπάρξεως - της επιτυχίας που ‘χε κάνει η Kathryn Bigelow (The Hurt Locker και Zero Dark Thirty) το 1991 με πρωταγωνιστές τους Patrick Swayze και Keanu Reeves.

    Αν εξαιρέσει κανείς τις εντυπωσιακές εικόνες φύσης και εφέ και κάποιες σκηνές που σου κόβουν την ανάσα με τον θανάσιμο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι αθλητές αυτοί και οι κασκαντέρ, κατά τα άλλα πρόκειται για μία πραγματικά κακή ταινία. 



    Αδιάφορες ερμηνείες [Edgar Ramirez (Deliver Us From Evil), Teresa Palmer (Love and Honor) και άλλοι] πάνω σε μία τελείως σχηματική έως και ανύπαρκτη δραματουργία, που κανείς δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά. 

    Ένα σενάριο γεμάτο φιλοσοφίες και αμπελοφιλοσοφίες που θυμίζουν φοιτητικό πάρτι σε κοινόβιο μετά από πολλά τσιγαριλίκια και επιρροές από ανατολίτικες διδασκαλίες, δίνουν απλώς το απαραίτητο πρόσχημα, ώστε να στηθούν σκηνές για τους λάτρεις των extreme sports και μαθητών λυκείου κάπου στη δυτική ακτή των ΗΠΑ και της Αυστραλίας που θα χαζέψουν το θέαμα και τα καλλίγραμα κορμιά. 

    Σοβαροφανείς διάλογοι και ορισμένοι έμπειροι ηθοποιοί [Ray Winstone (Noah) και Delroy Lindo), να μοιάζουν σαν τη μύγα μες στο γάλα και να βγάζουν το μεροκάματο οι άνθρωποι, προσπαθώντας να δώσουν μία υπόσταση στο όλο αυτό «αστείο» και τέλος καταστάσεις και χάρτινοι χαρακτήρες τραβηγμένοι από τα μαλλιά.

    Στους κινηματογράφους από 24 Δεκεμβρίου.
    Προβάλλεται και σε 3D!

    Γιώργος Κόνιαρης


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Σπάσε τα Όρια σου - Point Break Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top