F Η Γαλλική τηλεοπτική παραγωγή κατακτά την Αμερική! - FilmBoy Η Γαλλική τηλεοπτική παραγωγή κατακτά την Αμερική! - FilmBoy
  • Latest News

    Η Γαλλική τηλεοπτική παραγωγή κατακτά την Αμερική!


    Φαίνεται πως μετά τα φημισμένα κρασιά της που εξάγει παγκοσμίως, η Γαλλία αρχίζει να βλέπει σημαντικά έσοδα και από τις εξαγωγές των τηλεοπτικών της προγραμμάτων!

    Μετά την παγκόσμια επιτυχία της σειράς Les Revenants (Αυτοί Που Επιστρέφουν), το ενδιαφέρον για την τηλεοπτική μυθοπλασία made in France εκτοξεύτηκε στα ύψη στην Βόρειο Αμερική.

    Η Γαλλία είχε σαν σταθερούς «πελάτες» των τηλεοπτικών προϊόντων, ευρωπαϊκές χώρες με πρώτη και καλύτερη την Γερμανία, με εξαγωγή τηλεοπτικού προϊόντος αξίας 23 εκατομμυρίων ευρώ. 

    Ωστόσο, το 2014 το αμερικανικό ενδιαφέρον για γαλλικές τηλεοπτικές παραγωγές έφερε στα γαλλικά ταμεία έσοδα άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ!

    Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα δαπάνησαν αρκετά χρήματα είτε για να αγοράσουν ατόφιες τις γαλλικές τηλεοπτικές σειρές, είτε για να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα για την υλοποίηση εγχώριων remakes, όπως έγινε στην περίπτωση του The Retuned που είναι η αμερικάνικη διασκευή του Les Revenants.

    Αξίζει να σημειωθεί πως και οι αμερικανικές διαδικτυακές πλατφόρμες ψυχαγωγίας δεν έμειναν πίσω, και έτσι το Netflix προβάλει το Les Temoins (Οι Μάρτυρες).

    Το σημαντικότερο είναι πως – όπως αναφέρει και το Hollywood Reporter - το αμερικανικό αυτό ενδιαφέρον άνοιξε την όρεξη στους Γάλλους, με τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής της χώρας να ετοιμάζουν Αγγλόφωνα προγράμματα, όπως είχε κάνει με μεγάλη επιτυχία η EuropaCorp με την σειρά Transporter: The Series.

    Φαίνεται τελικά πως η έλλειψη πρωτότυπων ιδεών και τηλεοπτικής δημιουργικότητας στην άλλη πλευρά του ατλαντικού δίνει χώρα και βήμα στις ευρωπαϊκές παραγωγές επί αμερικανικού εδάφους.

    Σπύρος Φώτης.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Η Γαλλική τηλεοπτική παραγωγή κατακτά την Αμερική! Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top