F TV Series review: Game of Thrones (Season 5, Episode 6) - FilmBoy TV Series review: Game of Thrones (Season 5, Episode 6) - FilmBoy
  • Latest News

    TV Series review: Game of Thrones (Season 5, Episode 6)


    Συνεχίζουμε τα εβδομαδιαία review του Game of Thrones και αυτή τη βδομάδα έχουμε ένα επεισόδιο που ξεσήκωσε αντιδράσεις τόσο από τους φαν της σειράς όσο και από αυτούς των βιβλίων, και χαρακτηρίστηκε πιο σοκαριστική ακόμα και από τον Κόκκινο Γάμο!

    Τι έχουμε λοιπόν; 
    Τον Tyrion με τον Jorah να συνεχίζουν το ταξίδι τους, τους Jamie και Bron να ολοκληρώνουν το quest στο Dorn με πλήρης αποτυχία, μια δίκη και έναν γάμο!
    Και όπως ξέρουμε κανένας γάμος στο Game of Thrones δεν πάει όπως πρέπει...

    Για να δούμε λοιπόν τι έγινε στο φετινό 6ο επεισόδιο της αγαπημένης σειράς και ας σχολιάσουμε έπειτα τα γεγονότα.


    Dorn - Παίζοντας με τα φίδια, έχοντας ένα χέρι...

    Ο Jamie και ο κυνικό αλλά διασκεδαστικότατος Bron φτάνουν στο παλάτι του Dorn και συγχρόνως spa του βασιλιά του Dorn, Doran Martel όπου κρατείτε η Myrcella... και γκομενίζει με τον νεαρό πρίγκιπα ανέμελη.

    Καταφθάνουν για να την απαγάγουν την ίδια στιγμή και τα Φίδια της Άμμου, οι κόρες του Oberyn που αναζητούν εκδίκηση και η κατάληξη είναι μια μάχη που δημιουργεί χαμό στο παλάτι. 
    Το λογικό είναι να αποτύχουν και οι με και οι δε.

    Το μόνο που τράβηξε σε αυτή τη σκηνή δεν ήταν άλλο από το background, το βασιλικό παλάτι της Σεβίλης έγινε το τέλειο μέρος για να γυριστούν οι Υδάτινοι Κήποι του Dorn και κάνουν το Game of Thrones να αποκτά υπόσταση. 

    Συγχαρητήρια στην παραγωγή. 
    Από εκεί και πέρα, αυτό δεν ήταν παρά ακόμα ένα κεφάλαιο στην ιστορία του Jamie που προσπαθεί να δείξει σε αυτόν και την αδερφή/ερωμένη του ότι αξίζει ακόμα....



    Kings Lanting - Λευτεριά στους Gay*

    H βασίλισσα των ακάνθων is back και τα πράγματα μόνο από αυτό, είναι σίγουρο ότι θα γίνουν εφιαλτικά για τους Lannister και δη, για την Sersei που παίζει ωραίο πολιτικό παιχνίδι προσπαθώντας να απαγκιστρώσει, τον γιόκα της, δηλαδή την δύναμη να κυβερνά, από τα χέρια και τα σκέλια του οίκου Tayrell.

    Η ανάκριση του Loras με κατηγορία την ομοφυλοφιλία παίρνει τροπή που δεν το περίμεναν άλλοι εκτός από την Sersei και η Margairy με τον αδερφό της θα οδηγηθούν σε δημόσια δίκη. 

    Στο τέλος της σκηνής βλέπουμε το βλέμμα της γιαγιάς της Margairy να ετοιμάζει οργισμένη τα πλάνα της. 
    Μην ξεχνάτε ότι η προηγούμενη απειλή για την οικογένεια της ήταν ο Joffrey, και κατέληξε πνιγμένος.

    Τι προετοιμάζεται για την Sersei που παίζει με τα αγκάθια;


    Κάπου στο Essos - Παζάρι με πέη; Really;

    Η περιπέτεια του Tyrion και του Jorah παίρνει μια ενδιαφέρουσα τροπή καθώς αφού αιχμαλωτίστηκαν από μια ομάδα πειρατών δουλεμπόρων, κατευθύνονται προς το Μyrin για να αγωνιστεί ο Jorah στην Αρένα που τελικά η Dainerys έχει ανοίξει μπας και σταματήσουν οι σκοτωμοί από τους Γιους της Άρπυιας.

    Ο Tyrion απολαυστικός για ακόμα ένα επεισόδιο, ο Dinklage έχει γίνει ένα με τον ρόλο του εδώ και καιρό οπότε δεν είναι έκπληξη που μας προσφέρει σε κάθε ευκαιρία τις καλύτερες στιγμές κάθε επεισοδίου.

    Προσωπικά θέλω πολύ να δω την φάτσα της Dainerys όταν δει τον friendzoned αρκουδάκι της έτοιμο να σκοτωθεί στην αρένα της...




    Winterfell - Βίος ανθόσπαρτος

    Είδα κάπου μια φωτογραφία με την Sansa και από κάτω να γράφει: Μου μιλάς εμένα για μαλακομαγνήτη; 
    Τα είπε όλα αυτή η φράση. 

    Η Sansa έγινε επιτέλους γυναίκα με τον χειρότερο τρόπο που θα μπορούσε να φανταστεί άτομο και μαζί με αυτήν, το κοινό της σειράς έζησε ακόμα έναν τραγικό γάμο.

    Δεν θα spoil-άρω τη στιγμή αλλά θα σχολιάσω το εξής: Τώρα που η σειρά έχει φύγει τόσο μακριά από τα βιβλία, κάθε επιλογή που κάνει η παραγωγή δεν πρέπει να μας ξενίζει. 
    Η Sansa από εδώ και πέρα πρέπει να αλλάξει ριζικά χαρακτήρα και να γίνει κάτι σε εκδικητική Sersei.

    Κάπως έτσι θα αποκτήσει λόγο ύπαρξης ο χαρακτήρας της. 
    Η Sansa ήταν ένας άχρωμος χαρακτήρας μέχρι το τέλος της προηγούμενης season και τώρα που τις έχουν συμβεί όλα τα τραγικά, πρέπει να βρει την δύναμη μέσα της και να μεταμορφωθεί.

    Είτε να βρει δύναμη για να παίξει και η ίδια το παιχνίδι του θρόνου ξεκληρίζοντας σιγά σιγά όσους την πλήγωσαν, είτε να γίνει μια εκδικητική σκύλα που θα πληγώνει ανεξαιρέτως όλους. 
    Μάλλον το δεύτερο...



    Συμπεράσματα

    Το καθιερωμένο 6ο επεισόδιο κάθε season συνέχισε επάξια την παράδοση. 
    Αν και για ακόμα μια φορά πήραμε το αποδιοπομπαίο τράγο της σειράς (τους Stark δηλαδή) και παίξαμε με τον πόνο τους, η σκηνή του φινάλε έκανε τη δουλειά της, έκανε τον κόσμο να θυμηθεί γιατί βλέπει GoT και μας έκανε να σκεφτούμε ότι προφανώς ο GRR Martin (η οποιοσδήποτε σεναριογράφος της σειράς) δεν χρειάζεται να σκοτώσει αγαπημένους χαρακτήρες για να σοκαριστούμε. 

    Υπάρχουν και άλλα άρρωστα σκηνικά... εύγε δηλαδή, ωραίο επεισοδιάκι, σε μια μάλλον μέτρια season που μπαίνει σε τροχιά φινάλε.          

    *πραγματικά, ο Loras περνάει δύσκολα τώρα που είναι έτοιμο όλο το Westeros να γελάσει με τις σεξουαλικές του προτιμήσεις και να γίνει ξεφτίλας, αλλά όλα αυτά σε μια σειρά που θυμίζει ευρωπαϊκό μεσαίωνα, τότε που καίγανε "μάγισσες" επειδή είχαν κόκκινα μαλλιά. 
    Ή μήπως όχι;

    Τάσος Σαμπάρ.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: TV Series review: Game of Thrones (Season 5, Episode 6) Rating: 5 Reviewed By: Σαμπάρ "ο Αλλοδαπός" Τάσος
    Scroll to Top