F TV Series review: Game of Thrones (Season 5, Episode 3) - FilmBoy TV Series review: Game of Thrones (Season 5, Episode 3) - FilmBoy
  • Latest News

    TV Series review: Game of Thrones (Season 5, Episode 3)


    Η Arya εκπαιδεύεται, ο Jon είναι πιο badass απο ποτέ και η Sansa πάει από τον κακό στον χειρότερο γκόμενο καθώς ένας νέος παίχτης μπαίνει στο παιχνίδι στο 3ο επεισόδιο της 5ης season του Game of Thrones.  

    Θυμηθείτε τον κανόνα μας για να γίνεται στα comments σωστή συζήτηση θα βάλουμε έναν και πολύ σημαντικό κανόνα: 
    Απαγορεύονται τα spoilers από τους αναγνώστες των βιβλίων!

    Πάμε να δούμε τι μας επιφύλασσε το τρίτο κεφάλαιο της ιστορίας μας:


    Βορράς - The Lord Commander

    Ο Jon Snow είναι ένας χαρακτήρας που όλοι γουστάρουν. 
    Πέρασε από πολλά, απέδειξε το θάρρος και την ικανότητα του, κατάφερε να ανελιχθεί μέσα στους άγριους και πλέον είναι ο Άρχοντας διοικητής της Νυχτερινής φρουράς...

    Όμως όπως είπαμε και στο προηγούμενο εβδομαδιαίο review το έργο του είναι πάρα πολύ δύσκολο. 

    Από τη μία είναι γεμάτος με αγρίους μέσα στο τείχος, πράγμα που κάνει τους συντρόφους του να νιώθουν άβολα και στρέφονται εναντίον του, αλλά και ο Stanis είναι εκεί για να του προσφέρει πράγματα που έρχονται αντίθετα με τον ηθικό του κώδικα. 

    Ο νέος Lord Commander λοιπόν δείχνει ότι έχει @@ και αποκεφαλίζει κάποιον που τόλμησε να του εναντιωθεί και να τον αψηφίσει δημοσίως. 
    Πλέον ο Jon είναι άντρας και μας προσφέρει highlight σε κάθε επεισόδιο μέχρι τώρα. 



    Από την άλλη η Sansa καταλαβαίνει ότι ο Baelish της έχει σχεδιάσει ένα μέλλον που μοιάζει με κακό αστείο. 

    Ο επόμενος άντρας της είναι ποιος άλλος από τον πιο ανώμαλο που έχει απομείνει στο Westeros τώρα που ο Joffrey έχει πεθάνει. 

    Oι μισητοί από όλους Bolton έχουν στα χέρια τους την κληρονόμο του Winterfell και ίσως και την υποστήριξη των αρχόντων που θα τους καθιερώσει στη θέση αλλά η γριά υπηρέτρια το είπε: Ο Βορράς θυμάται...

    Κάπου εκεί γύρω και η Brien με τον Payne κάνουν ένα πολύ ενδιαφέρον ταξίδι... τίποτα άλλο. 

    Kings Lanting - Αμαρτωλοί παπάδες

    Στην πρωτεύουσα τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο για την Sersei που βλέπει την μπογιά της να περνάει όλο και πιο γρήγορα. 

    Απέναντι της έχει μια αντίπαλο που ξέρει τι να κάνει για να ξετρελάνει τα μυαλά ενός νεαρού φρεσκοπαντρεμένου αγοριού. 
    Τα κάλλη της Margairy εναντίον μιας υπερπροστατευτικής μαμάς. 

    Πραγματικά δεν ζηλεύω τον Tommen στο ελάχιστο.

    Από την άλλη η Sersei θα συναντήσει τον High Sparrow, έναν ιερέα που ζει με του φτωχούς και είναι η προσωποποίηση ενός θρησκευτικού κινήματος που έχει αρχίσει να αναπτύσσετε στους δρόμους της πρωτεύουσας. 

    Η εικόνα του Kings Lanting μέσα στη βρώμα και στην εξαθλίωση είναι μια απολύτως ρεαλιστική απεικόνιση μιας πόλης που έχει περάσει πολέμους, πολιορκίες και λοιμό. 

    Για κάτι τέτοια αξίζει το Game of Thrones
    Τα πάντα έχουν τις επιπτώσεις τους και η βρωμιά είναι το αποτέλεσμα μια πόλης που έχει περάσει τα πάνδεινα ενώ η θρησκοληψία και η άνοδος της πίστης το φυσικό επακόλουθο ενός λαού που έχει απηυδήσει

    Ερώτηση: Πόσο creepy ο Qyburn και το πτώμα του Mountain που κουνήθηκε; 



    Braavos - Πως σε λένε είπαμε;

    Η Arya βρίσκετε μέσα στον ναό του θεού του θανάτου που έχει χίλια πρόσωπα και η κοπελιά πρέπει να χάσει τον εαυτό της για να μπορέσει να εκπληρώσει τους στόχους της. 
    Όμως αν χάσει τον εαυτό της πως θα εκπληρώσει το στόχο της;

    Η διαδικασία της αλλαγής, η εκπαίδευση της είναι μια διαδικασία που θα την δυσκολέψει άπειρα την πιτσιρίκα και δεν ξέρουμε ακόμα αν θα καταφέρει να φτάσει στο επίπεδο που την θέλει ο Jaqen και πραγματικά δεν ξέρω αν θέλουμε και εμείς ως θεατές να μεταμορφωθεί η μικρή σε μια άβουλη υπηρέτρια. 

    Volantis - Ο κοντός την έχει άσχημα

    Ο Tyrion έχει μπουχτίσει (και εμείς μη σου πω) και θέλει να πάει σε ένα μπουρδέλο
    Έτσι καθώς αυτός βλέπει γυμνά κοριτσάκια, ο λαός που μπούχτισε τρία επεισόδια χωρίς γυμνό σταμάτησε να φωνάζει. 

    Μετά λοιπόν από μια σκηνή που μας έδειξε ότι μετά από τόσο κλάμα και πιόμα ο Tyrion δεν μπορεί να πάει με άλλη γυναίκα γιατί δεν μπορεί ακόμα ξεπεράσει τη Shae (έγινε!) έρχεται σε συνάντηση με τον Mr Friendzoned! 

    O Mormond ένα ολόκληρο καλοκαίρι έκλαιγε επειδή τον έδιωξε η ξανθιά και τώρα βρήκε το τέλειο δώρο για να την κάνει να ξεχάσει την προδοσία του. 

    Αλλά δεν νομίζω ότι φτάνει αυτό, η Dainerys δύσκολα ξεχνάει ενώ νομίζω ότι έχει σημαντικότερα πράγματα για να ασχοληθεί. 

    Συμπεράσματα 
    Ακόμα ένα επεισόδιο διαδικαστικό με τους χαρακτήρες μας να κινούνται και οι καταστάσεις που θα φέρουν δράσει και εξελίξεις χτίζονται με αργό ρυθμό. 
    Καλά που έχουμε και την οικογένεια Stark αλλιώς θα μιλούσαμε για μια βαρετή season...

    Οι απόψεις σας;

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: TV Series review: Game of Thrones (Season 5, Episode 3) Rating: 5 Reviewed By: Σαμπάρ "ο Αλλοδαπός" Τάσος
    Scroll to Top