F Σκηνές που Αγαπήσαμε: The Battery (2013) - FilmBoy Σκηνές που Αγαπήσαμε: The Battery (2013) - FilmBoy
  • Latest News

    Σκηνές που Αγαπήσαμε: The Battery (2013)


    Η στήλη έχει φιλοξενήσει αρκετές σκηνές από ταινίες θρίλερ και τρόμου, πολλές εκ των οποίων χαρακτήριζαν ολόκληρο το concept της ταινίας.

    Δεν είναι αυτός ακριβώς ο σκοπός των Σκηνών που Αγαπήσαμε, αλλά συμβαίνει συχνά μια καλή διαχρονικά σκηνή να αποτελεί και χαρακτηριστικό δείγμα του ύφους, του σκηνοθετικού στυλ, ίσως και του σκοπού της ταινίας.

    Η Σκηνή που Αγαπήσαμε στο The Battery δεν μπαίνει σε αυτά τα καλούπια.
    Ποιος θα πιστέψει ότι μια σκηνή χορού και τραγουδιού στην καλύτερη zombie ταινία των τελευταίων χρόνων είναι η χαρακτηριστική σκηνή της;

    Το The Battery είναι απολαυστικό χάρη στους δύο κεντρικούς χαρακτήρες του – τον Ben και τον Mickey, δύο επιζώντες που περιφέρονται στην καταπράσινη ύπαιθρο της Νέας Αγγλίας, αντιμετωπίζουν χαμένα αλλά πάντα αιμοδιψή ζόμπι και μαλώνουν σαν …παντρεμένοι.

    Όπως πολλές από τις ταινίες των τελευταίων χρόνων, ακόμα κι αυτές με τις ανεξάντλητες ορδές των ζόμπι και με κουβάδες αίμα να επιβαρύνουν το budget τους, το The Battery υιοθετεί την άποψη ότι οι ίδιοι είμαστε πολύ μεγαλύτερη απειλή από τα ζόμπι.

    Ωστόσο, το σημαντικό θέμα της ταινίας είναι άλλο:
    Ο τρόπος.

    Η κύρια σύγκρουση των δύο πρώην παιχτών στην ίδια ομάδα μπέηζμπολ, είναι ο διαφορετικός τρόπος που χειρίζονται την κατάσταση – έναν μετα-Αποκαλυπτικό κόσμο.



    Ο Mickey επιμένει να ζει ελαφρώς στο παρελθόν, να του λείπουν τα πράγματα που έχασε, να απομονώνεται στα ακουστικά του για να ξεχνάει ίσως το που βρίσκεται, και το κυριότερο, να έχει χάσει την όρεξή του για διασκέδαση.
    Και ποιος τον αδικεί;

    Κι όμως, ο Ben σκέφτεται διαφορετικά.
    Ο τύπος αφήνει σημείωμα στον φίλο του, ενώ εκείνος κοιμάται: ‘Gone Fishing. Don’t Die'.
    Και πραγματικά πάει για ψάρεμα.
    Διασκεδάζει.

    Είναι αυτός που επιμένει να συνεχίσουν μπροστά, να αλλάζουν συνέχεια καταλύματα, έστω κι αν αυτά είναι πάντα άδεια (όχι από απειλές όμως).

    Και πως αντιμετωπίζει την εικόνα ενός άδειου σπιτιού;
    Μεθώντας και τραγουδώντας.

    Δε ξέρω για σας, αλλά η σκηνή που τραγουδάει το Anthem for the Already Defeated των Rock Plaza Central κρατώντας το μπουκάλι στο ένα χέρι και το πιστόλι του στο άλλο, είναι μια σκηνή που λατρεύω να βλέπω.

    Το The Battery ήταν η Καλύτερη ταινία στο 1ο Horrorant Film Festival ‘FRIGHT NIGHTS’  και θα βγει και στους κινηματογράφους στις 18 Σεπτέμβρη.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Σκηνές που Αγαπήσαμε: The Battery (2013) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top