F Constantine trailer: To NBC συνεχίζει να κάνει σειρές με τους ήρωες της DC - FilmBoy Constantine trailer: To NBC συνεχίζει να κάνει σειρές με τους ήρωες της DC - FilmBoy
  • Latest News

    Constantine trailer: To NBC συνεχίζει να κάνει σειρές με τους ήρωες της DC


    Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι κομικάδες έχουμε πάθει παράκρουση με τις ανακοινώσεις νέων τηλεοπτικών σειρών και οπτικού υλικού που αναμέναμε πως και πως.

    Τι Gotham, τι Flash (που παρεμπιπτόντως φαίνεται να σπέρνει), τι Agent Carter και πολλά ακόμη, την ίδια ώρα που το Agents of Shield και το Arrow μόλις τελείωσαν την 1η τους και 2η σεζόν αντίστοιχα (αύριο το review από τον Τάσο) και περιμένουμε το φθινόπωρο για να συνεχίσουν!

    Βάλτε μέσα σε όλα αυτά και τις συνεχείς ειδήσεις για τις κινηματογραφικές μεταφορές οπότε καταλαβαίνετε ...να τρέχεις και να μην φτάνεις η κατάσταση (εκτός αν είσαι ο Flash όπου και τρέχεις και φτάνεις!).

    Ανάμεσα σε όλα αυτά θα έχουμε και τον πιο σκοτεινό και υπερφυσικό Constantine που όπως φαίνεται θα σβήσει μια και καλή από τη μνήμη μας την ταινία του 2005 με τον Keanu Reeves, αν κρίνουμε από το πρώτο trailer και κλιπάκι που κυκλοφόρησαν αυτές τις μέρες.

    Το πιλοτικό επεισόδιο του "Constantine" που έχει ήδη πάρει το πράσινο φως για να γίνει ολοκληρωμένη σειρά, θα προβληθεί από το NBC (Hannibal, Community), ενώ το σενάριο έχουν αναλάβει ο Daniel Cerone του Dexter (και executive producer του The Mentalist) με τον "πανταχού κομιξοπαρών" David S. Goyer (Man of Steel, Batman Begins, Blade) ως executive producer.

    Σύμφωνα με την περιγραφή της σύνοψης:

    "Βασισμένος στην κόμικ σειρά Hellblazer της DC Comics, ο έμπειρος κυνηγός δαιμόνων και άρχοντας του αποκρυφισμού John Constantine, είναι ειδικός στο να κάνει κόλαση την ...Κόλαση.

    Οπλισμένος με την άγρια γνώση των σκοτεινών τεχνών, την πονηρή πνευματώδη του προσωπικότητα και με την ψυχή του ήδη καταδικασμένη στην κόλαση, αποφασίζει να σταματήσει να ζει παριστάνοντας τον φιλήσυχο άνθρωπο, όταν δαίμονες εντοπίσουν την Liv, την κόρη ενός από τους παλιότερους φίλους του Constantine.

    Γρήγορα θα αποκαλυφθεί πως η Liv έχει την ικανότητα να βλέπει τους κόσμους που κρύβονται πίσω από τον δικό μας και να προβλέπει τα υπερφυσικά γεγονότα, κάτι που αποτελεί απειλή για ένα μυστηριώδες νέο κακό που αναδύεται μέσα από τις σκιές.

    Έτσι ο Constantine θα αποφασίσει αν και απρόθυμα, να κάνει ό,τι χρειάζεται για να την σώσει.

    Εκτός από την Liv που χρειάζεται προστασία, θα αρχίσουν να ανησυχούν και οι άγγελοι, γι'αυτό και ο Constantine μαζί με την Liv θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη και τις ικανότητες της για να ταξιδεύσουν σε όλη τη χώρα, να βρουν τους δαίμονες που απειλούν τον κόσμο μας και να τους ξαποστείλουν από εκεί που ήρθαν.

    Μετά από αυτό...ποιος ξέρει...ίσως και να υπάρχει ελπίδα για τον Constantine να σώσει την ψυχή του.
    "

    Από όσα γνωρίζουμε και φαίνονται κι από το trailer, ο πιλότος θα λαμβάνει χώρα στη Νέα Υόρκη με τον John Constantine να έχει κλειστεί εθελοντικά σε ψυχιατρική κλινική.

    Ο Constantine είναι στοιχειωμένος από ένα περιστατικό όπου έχασε από τα χέρια του ένα 9χρονο κορίτσι το οποίο παρέσυρε ένας δαίμονας στην Κόλαση, ένα περιστατικό που σημάδεψε τη ζωή του και είναι η κινητήρια δύναμη του.

    Μετά από έξι μήνες θα βγει από την κλινική και θα ανακαλύψει πως κάτι πολύ κακό καραδοκεί να συμβεί στον κόσμο του υπερφυσικού.

    Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται ο Ουαλός ηθοποιός Matt Ryan με εμφανίσεις στις ταινίες Layer Cake, Flypaper και Armistice αλλά και σε σειρές όπως  "The Tudors", και "Criminal Minds", ενώ στη σκηνοθεσία του πιλότου βρίσκεται ο υποτιμημένος θριλερομπιμουβάς Neill Marshall των The Descent, Dog Soldiers, Centurion (με τον Michael Fassbender) και Doomsday...ναι αυτό το όργιο δράσης και βίας με την Mitra (τη Rhona) που κατάκλεβε το Mad Max και πολλά ακόμη.



    Όσο για τα τηλεοπτικά του πρότζεκτ, φαντάζει εγγύηση έχοντας στο ενεργητικό του επεισόδια των Game of Thrones και Black Sails.

    Στο υπόλοιπο καστ θα συναντήσουμε τους Lucy Griffiths ("True Blood") Harold Perrineau ("LOST", Matrix Reloaded/Revolutions) και Charles Halford ("True Detective").

    Η Griffiths θα υποδυθεί τη Liv, την κόρη του παλιού φίλου του Constantine, μιας γυναίκας που έχει βαρεθεί την καθημερινή της ρουτίνα και όταν ανακαλύψει ξαφνικά την ικανότητα να βλέπει το υπερφυσικό, θα γίνει στόχος των δαιμόνων και θα αποτελέσει κλειδί για την μάχη μεταξύ καλού και κακού.

    Ο Perrineau θα ερμηνεύσει τον Manny τον φύλακα άγγελο του Constantine που έχει την ικανότητα να μπαίνει στα σώματα των ανθρώπων και ο Halford θα υποδυθεί τον Chas, τον πιο παλιό φίλο και πιο αφοσιωμένο σύντροφο του John Constantine.


    Ο πρόεδρος του NBC, Robert Greenblatt δήλωσε σχετικά:
    "Δεν γνωρίζω και πολύ καλά το κόμικ της DC αλλά υπάρχει ενδιαφέρον σκοτεινό υλικό εκεί μέσα και αρκετά πνευματώδη αστεία.
    Έχει έναν διασκεδαστικό τόνο αν και τα υπερφυσικά του στοιχεία είναι αρκετά τρομακτικά."

    Όσο για το αν υπάρχει πιθανότητα η σειρά να κάνει crossover με κάποια άλλη σειρά βασισμένη σε χαρακτήρες της DC (Gotham, Arrow, Flash κλπ):

    "Το να κάνουν μεταξύ τους crossover, δύο σειρές του ίδιου καναλιού είναι ήδη αρκετά δύσκολο και ακόμα πιο δύσκολο είναι το crossover μεταξύ διαφορετικών καναλιών.
    Ας δούμε πρώτα πως θα τα πάει ο πιλότος, προτού σας απαντήσουμε σε μια τέτοια ερώτηση."

    Ο Goyer συνέχισε:

    "Η σειρά θα είναι περισσότερο πιστή στο κόμικ, με την καθιερωμένη του καμπαρντίνα και γραβάτα και θα κλίνει περισσότερο προς το αρχικό κόμικ υλικό απ΄όσο η ταινία.

    Εάν η σειρά προχωρήσει όπως την περιμένουμε, τότε αρκετοί άλλοι χαρακτήρες από τα κόμικ και το σύμπαν της DC θα κάνουν την εμφάνιση τους, μιλώντας πάντα για τους πιο απόκρυφους χαρακτήρες."

    Χμμμ...λέτε να έχουμε εμφάνιση από τους χαρακτήρες της Justice League Dark (Swamp Thing, Demon Etrigan, Deadman, the Spectre, Zatanna) και καμιά πιθανή υπερφυσική μάζωξη για την οποία ακούγαμε κάποτε νέα;

    Ο χαρακτήρας του ντετέκτιβ/μάγου John Constantine είναι μια δημιουργία του Alan Moore (V for Vendetta, Watchmen) και εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 1985 στο Swamp Thing, vol.2 #37, τότε που ο Moore έγραφε τον μηνιαίο τίτλο του Swamp Thing.

    Ύστερα, το 1988 ακολούθησε η δική του σειρά Hellblazer από την Vertigo ( που πλέον είναι παράρτημα της DC Comics), μια μηνιαία σειρά που κράτησε για 300 τεύχη μέχρι και τον Φλεβάρη του 2013 όπου έληξε και τη θέση της πήρε μια νεότερη εκδοχή του χαρακτήρα, στη σειρά Constantine που εκτυλίσσεται στο reboot-αρισμένο κόμικ σύμπαν της Dc Comics με τίτλο New 52.

    To πρώτο trailer δείχνει πάρα πολύ καλό, τόσο σε ατμόσφαιρα τρόμου όσο και σε μαύρο χιούμορ, με πολύ αξιόλογα εφέ ενώ ο John Constantine μοιάζει πράγματι πολύ πιο πιστός στον χαρακτήρα των κόμικ, με το ξανθό του μαλλί, την βρετανική προφορά και την καμπαρντίνα (αν και δεν είδαμε να ανάβει κανένα τσιγαράκι).

    Highlight η σκηνή που ο γιατρός του Constantine διαβάζει την κάρτα που λέει "Εξορκιστής, Δαιμονολόγος και Ειδικός στις Σκοτεινές Τέχνες αλλά και μερικές ακόμα όπου καταλαβαίνουμε πως ο John δεν θέλει να μιλάει και πολύ για το παρελθόν κρύβοντας τα συναισθήματα του πίσω από το ειρωνικό του χιούμορ.

    Στα συν πως έχει ακουστεί έντονα η εμφάνισης της αρχι-νέμεσης του John Constantine, ο Papa Midnight τον οποίο θα αντιμετωπίσει λογικά σε αρκετά επεισόδια της πρώτης σεζόν.

    Δείτε παρακάτω το πρώτο πολύ καλό μεταφυσικό και τρομολαγνικό trailer που φέρνει και λίγο σε Supernatural, μαζί με ένα πρώτο κλιπάκι, poster και photos και...αφήστε γνώμες!


    Kostas Tsokos.







    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Constantine trailer: To NBC συνεχίζει να κάνει σειρές με τους ήρωες της DC Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top