F Η Paramount προχωρά στη μεταφορά του sci-fi βιβλίου Nexus - FilmBoy Η Paramount προχωρά στη μεταφορά του sci-fi βιβλίου Nexus - FilmBoy
  • Latest News

    Η Paramount προχωρά στη μεταφορά του sci-fi βιβλίου Nexus


    Γράφει ο Κωνσταντίνος Παναγιώτου. 

    Ύστερα από την κυκλοφορία του βιβλίου του Ramez Naam με τίτλο Nexus πέρυσι, η Paramount Pictures φαίνεται πως βρίσκεται πολύ κοντά στο να υλοποιήσει τα σχέδια της και να αρχίσει τις εργασίες για τη μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη.

    Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας, το οποίο διαδραματίζεται στο όχι και τόσο εγγύς μέλλον, το οποίο κλασσικά περιγράφει έναν υπέρ του δέοντος σύγχρονο ανθρώπινο πολιτισμό, ο οποίος όμως - επίσης κλασσικά - δεν βιώνει και τις πιο δημοκρατικές στιγμές του.

    Κοινώς απολυταρχικές κυβερνήσεις, οι οποίες δεν διστάζουν να πειραματιστούν πάνω στους ίδιους τους τους πολίτες...

     

    Πεσιμιστικό όσο δεν πάει, το Nexus λαμβάνει χώρα το 2040, και περιγράφει τις βεβιασμένες κινήσεις της κυβέρνησης (προφανώς των Η.Π.Α.) να ελέγξουν πιθανές παρενέργειες από λανθασμένη χρήση της υπερβολικά αναπτυγμένης πια τεχνολογίας.

    Ένα από τα τεχνολογικά επιτεύγματα ακούει στο όνομα Nexus
    Πρόκειται για ένα nano-ναρκωτικό, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπινους εγκεφάλους, να ενώνονται μεταξύ τους!

    Το πρόβλημα έγκειται στο ότι υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να βελτιώσουν τις λειτουργίες του, κάποιοι που επιθυμούν την άμεση εξαφάνιση του και κάποιοι τελευταίοι που αποσκοπούν στην εκμετάλλευση του.

    Καταλαβαίνετε φυσικά το μπέρδεμα που δημιουργείται…
    Όταν μάλιστα ένας Αμερικάνος επιστήμονας, ο Kade, συλλαμβάνεται να προσπαθεί να βελτιώσει το Nexus, αμέσως κατηγορείται ως κατάσκοπος, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα ένα ατελείωτο ταξίδι σε έναν επικίνδυνο κόσμο, όπου διακυβεύονται τελικά πολύ περισσότερα από ότι πιστεύει κανείς.

    Οι κριτικές του μυθιστορήματος μιλάνε για μία έρευνα πάνω στο επόμενο βήμα της ανθρώπινης εξέλιξης και μία πραγματεία πάνω στον πόλεμο των Ηνωμένων Πολιτειών αναφορικά με τα ναρκωτικά και τη τρομοκρατία.

    Στον θώκο των παραγωγών θα βρεθούν οι Darren Aronofsky, Cale Boyter, Scott Franklin και Mary Parent.

    Μάλιστα οι αγαπημένοι σεναριογράφοι του πρώτου, Handel και Heyman λογικά θα αναλάβουν το έργο της διασκευής του μυθιστορήματος του Naam.

    Από τη μία καταχωρώ το Nexus στη στήλη με τα «δεν πρέπει να χάσεις» στο μυαλό μου αλλά από την άλλη κρατάω μικρό καλάθι μιας και τρομάζω από την μη πρωτότυπη - πια- θεματολογία. 
    Ίδομεν…
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Η Paramount προχωρά στη μεταφορά του sci-fi βιβλίου Nexus Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top