F Η Universal σχεδιάζει remake του Scarface! - FilmBoy Η Universal σχεδιάζει remake του Scarface! - FilmBoy
  • Latest News

    Η Universal σχεδιάζει remake του Scarface!

    Γράφει ο Kostas Tsokos.

    Σημαδεμένος ξηγιόταν ο Pacino στην ταινιάρα του '83, σημαδεμένος βρίσκεται και ο σημερινός θεατής από την σωρεία remakes που μας πλασάρονται.

    Είναι τέτοιος μάλιστα ο ρυθμός παραγωγής τους, που ξεπερνάει και την ταχύτητα με την οποία γάζωναν οι σφαίρες του Tony Montana.

    Η Universal Pictures είχε ανακοινώσει από πέρυσι ένα remake για το ...Scarface και λίγο αργότερα μάθαμε πως είχε προσληφθεί ο σεναριογράφος David Ayer του Training Day και του φετινού End of Watch.

    Από τότε, ακολούθησε άκρα του Tony Montana σιωπή, μέχρι που το Deadline ανέφερε πρόσφατα πως το σενάριο θα αναλάβει ο Paul Attanasio του Quiz Show...


     

    Κι όμως, δεν ήταν η πρώτη φορά που κυκλοφόρησε στη μεγάλη αίθουσα η εν λόγω ιστορία ενός γκάνγκστερ, που ανέβηκε κλιμάκια στην εξουσία της παρανομίας.

    Αρχικά μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη το 1932 από τον θρυλικό σκηνοθέτη Howard Hawks και ήταν βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Αμερικανού συγγραφέα Armitage Trail, από το 1929.

    Πολλές δεκαετίες αργότερα και συγκεκριμένα το 1983, ακολούθησε η αριστουργηματική ταινία του Brian De Palma, με τον Al Pacino σε έναν απ΄τους πιο εμβληματικούς ρόλους της καριέρας του αλλά και του παγκόσμιου κινηματογράφου.

    Οι παραγωγοί Martin Bregma και Marc Shmuger (ο πρώτος διετέλεσε παραγωγός και στην ταινία του '83) λέγεται πως θα δημιουργήσουν μία νέα εκδοχή που θα δανείζεται στοιχεία και από τις δύο προηγούμενες μεταφορές.

    Τελικά, δεν θα αφήσουν κανένα αριστούργημα της 7ης τέχνης, στην ησυχία του και δύσκολα θα αποφευχθεί μια τέτοια κίνηση, απ΄τη στιγμή που ζούμε στην εποχή των remakes.

    Αναμένουμε νεότερα, αλλά ο Pacino δεν ξεπερνιέται παίδες.
    Εσείς, επιθυμείτε για οποιονδήποτε λόγο ένα remake του Scarface;
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Η Universal σχεδιάζει remake του Scarface! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top