F Horror reviews: Stormhouse, Sleep Tight, La Cara Oculta, Women in Cages (1971) - FilmBoy Horror reviews: Stormhouse, Sleep Tight, La Cara Oculta, Women in Cages (1971) - FilmBoy
  • Latest News

    Horror reviews: Stormhouse, Sleep Tight, La Cara Oculta, Women in Cages (1971)

    Τώρα που τα επεισόδια του Horror Trailer Park απέκτησαν καθημερινή 'εκπομπή' στο νέο μέλος του FilmBoy Network, το FilmBoy ξεκίνησε μια νέα στήλη από την οποία θα βλέπουμε κάθε Τετάρτη τα τέσσερα σπουδαιότερα review/preview ταινιών τρόμου, όπως παρουσιάστηκαν στο Horrorant.


    La Cara Oculta (The Hidden Face) Review

    Δεν είναι πλέον μυστικό το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια το ισπανικό σινεμά έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται  έντονα στην παραγωγή θρίλερ.

    Μάλιστα θα μπορούσα να πω πως οι Ισπανοί τρέφουν μια παραπάνω εκτίμηση στα ψυχολογικού και μεταφυσικού ενδιαφέροντος θρίλερ.

    Δεν ξέρω αν αποτελεί μια κάποιου είδους μόδα στη χώρα τους, που αργά η γρήγορα θα περάσει, ό,τι κι αν συμβαίνει  όμως ελπίζω να καθυστερήσει, μιας και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της δουλειάς τους, είναι το λιγότερο εντυπωσιακά.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.


    Stormhouse review

    Κάθε φορά που κάθομαι να δω ένα καινούργιο horror, οι προσδοκίες μου είναι πρώτα να δω κάτι καινούργιο, κάτι που δεν έχω ξαναδεί ή έστω κάτι που έχω να δω χρόνια.

    Φυσικά, το να τρομάξω είναι επίσης επιθυμητό, αλλά με τα χρόνια κατάλαβα ότι δεν είναι κι απαραίτητο.

    Το αίσθημα του φόβου τελικά είναι ανάλογο με το χαρακτήρα του καθένα μας, με τη συγκεκριμένη συναισθηματική κατάσταση που βρίσκεσαι τη στιγμή εκείνη και με τη ποσότητα των θρίλερ που έχεις δει στη ζωή σου.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.


    Sleep Tight (Mientras Duermes) review

    Η ισπανική επέλαση συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα με ένα ακόμα σκοτεινό κι απολαυστικό θρίλερ, το οποίο μάλιστα αποτελεί την τελευταία δουλειά του next big thing σεναριογράφου - σκηνοθέτη των [REC], Jaume Balagueró.

    Για ακόμα μία φορά οι Ισπανοί δίνουν βροντερό παρόν αποδεικνύοντας πως έχουν βρει τη «χρυσή» συνταγή που τους επιτρέπει να κάνουν καλές και ενδιαφέρουσες  ταινίες.


    Classics: Παρθένες σε Κλουβιά - Women in Cages (1971) 

    Το Women in Cages του θρυλικού παραγωγού Roger Corman - ενός ανθρώπου που άφησε τεράστιο έργο στις ταινίες τρόμου κατά τη διάρκεια των 50's και αργότερα με τα low budget exploitation (διαβάστε σχετικά στο History of Horror - Part 5) - το βρήκα στην Αμερική πριν κάποια χρόνια σε ένα παζάρι μεταχειρισμένων βιντεοκασετών, αλλά πρόσφατα το πέτυχα και στο YouTube ολόκληρο και σε καλή ποιότητα.

    Ως τότε, το μόνο που ήξερα ήταν ότι ήταν ένα φιλμ που χαρακτήρισε ένα ολόκληρο υπο-είδος ταινιών τρόμου - που με τα χρόνια δεν αναπτύχθηκε ιδιαίτερα - που απεικόνιζε γυναίκες στη φυλακή και πιθανότατα κάποιο είδος φετιχιστικού σαδομαζοχισμού.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Horror reviews: Stormhouse, Sleep Tight, La Cara Oculta, Women in Cages (1971) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top