F Anime Review: Tekken: Blood Vengeance - FilmBoy Anime Review: Tekken: Blood Vengeance - FilmBoy
  • Latest News

    Anime Review: Tekken: Blood Vengeance


     
    Γράφει ο Αργύρης Σταματόπουλος.

    Δεν είχαμε την τύχη να τη δούμε στις ελληνικές αίθουσες το καλοκαίρι, όταν παιζόταν και στην Αμερική.

    Έπρεπε να χειμωνιάσει σχεδόν για να κυκλοφορήσει σε Blue-Ray και DVD για να το απολαύσουμε, επιτέλους.

    Πιστεύω ωστόσο, ότι άξιζε η αναμονή.

    Η νέα ταινία Tekken δεν σχετίζεται με την ομώνυμη live action ταινία που κυκλοφόρησε το 2010, πέραν δηλαδή του γεγονότος ότι έχουν την ίδια πηγή έμπνευσης των χαρακτήρων και των σεναρίων.

    Γι αυτό και ίσως είναι λίγο δύσκολο για όσους δεν είναι τόσο οικείοι με το franchise να ξέρουν το όλο background, ωστόσο δεν θα έχουν και μεγάλο πρόβλημα να παρακολουθήσουν...


    Το Blood Vengeance λαμβάνει χώρα μεταξύ των ιστοριών των παιχνιδιών Tekken 5 και Tekken 6.

    Η εταιρία G Corporation, διοικούμενη από τον Kazuya Mishima, στέλνει την Κινέζα μαθήτρια Ling Xiaoyu σε ένα πολυεθνικό σχολείο για να ερευνήσει για έναν μαθητή, τον Shin Kamiya, γύρω από τον οποίο υπάρχει ένα πέπλο μυστηρίου.

    Για τον ίδιο λόγο, η εταιρία Mishima Zaibatsu, που διοικείται από τον Jin Kazama, στέλνει την Alisa Bosconovich.

    Τα δύο κορίτσια θα γίνουν φίλες στην πορεία, αλλά η σχέση τους θα δοκιμαστεί όταν θα αποκαλυφτούν οι κρυφές ατζέντες της καθεμιάς.

    Όσο θα αποκαλύπτονται στοιχεία για τον μυστηριώδη Shin, τόσο θα στήνεται και το σκηνικό για την τελική μάχη μεταξύ των τριών γενεών της οικογένειας Mishima.
     

    Η ταινία ξεκινάει με ένα πιο φωτεινό και ελαφρύ τόνο, ακολουθώντας τη Xiaoyu στη καθημερινή σχολική ζωή της, μαζί με το κατοικίδιο και μόνιμη συντροφιά της, το Panda.

    Οι animόφιλοι θα αναγνωρίσετε αμέσως το στυλ, με τις κοντές σχολικές φούστες, τα γελάκια και τους φωνακλάδες δασκάλους.

    Οι διάλογοι, ακόμα και στην αγγλική έκδοση, θα φανούν σίγουρα cheesy στο κοινό που δεν είναι και τόσο μυημένο στην τέχνη του anime.

    Εκτείνονται από ‘χαζοχαρούμενα’ κοριτσίστικες συμπεριφορές μέχρι σκοτεινά υπαρξιακά προβλήματα και από sexy, bitchy δολοφονικές τάσεις μέχρι βροντερές εκφράσεις θυμού και βίας.

    Δεν είναι κάτι που θα το χωνέψει ο μέσος θεατής – μπορεί να φανεί κάπως αλλόκοτο ή υπερβολικό.

    Ένας (ή μία) που ξέρει από anime δεν νομίζω ότι θα ξαφνιαστεί καθόλου.

    Η ταινία περιστρέφεται κυρίως από την Xiaoyu και την Alisa, την αποστολή τους αλλά κυρίως την μεταξύ τους σχέση και αλληλεπίδραση, παρόλα αυτά δεν αφήνει τον θεατή παραπονεμένο από πλευράς δράσης και ξύλου.

    Εδώ μου θύμισε και λίγο Transformers: Dark of the Moon, όπου στο πρώτο μισό της ταινίας έχουμε το πιο ανάλαφρο μέρος και στο υπόλοιπο κομμάτι είναι η δράση μαζεμένη.

    Το Tekken, βέβαια, δεν καταντάει νερόβραστο αφού τονώνει το πρώτο κομμάτι της ταινίας με ενέσεις σκηνών μάχης.

    Και από τη στιγμή που οι δύο κοπέλες θα φτάσουν στην άκρη του νήματος, έχουμε τη συνάντηση των πιο φοβερών χαρακτήρων του franchise.
     

    Ο φακός γυρνάει στην τριπλή μονομαχία μεταξύ Jin Kazama, Kazuya Mishima (τους οποίους είχαμε δει πολύ λίγο από την αρχή της ταινίας) και Heihachi Mishima (που κάνει την εμφάνιση του εκείνη τη στιγμή) με το ξύλο να πέφτει άπλετο και τις δυνάμεις των τριών εχθρών να ξεδιπλώνονται σε όλο τους το μεγαλείο.

    Οι αγγλόφωνοι voice actors έχουν κάνει καλή δουλειά, αν και οι σκληροπυρηνικοί θα διαφωνήσουν, υποστηρίζοντας ότι οι Ιάπωνες πάντα θα είναι ένα βήμα μπροστά στην εκφραστικότητα, σε συνάρτηση πάντα και με το σχέδιο και την αποτύπωση των χαρακτηριστικών γνωρισμάτων των ηρώων.

    Δεν θα έχουν και τελείως άδικο, αφού χαρακτήρες όπως ο Lee Chaolan ή οι αδερφές Nina και Anna Williams μπορεί να ακούγονται κάπως χλιαροί.

    Οι φωνές των ηρώων όπως του Shin Kamiya ή του Heihachi ήταν πιο πειστικές.

    Μόνο η φωνή του Patrick Seitz, αν και ωραία, με στόμφο και γρέζι, δεν ξέρω αν ταίριαζε στον Jin, που υποτίθεται ότι είναι 22 ετών, ενώ έτσι ακούγεται μεγαλύτερος.

    Το γενικότερο πρόβλημα με το αγγλικό dubbing είναι ότι έχει γίνει μετά τη διαδικασία του animation, οπότε θα καταλάβετε ότι τα λόγια και τα στόματα δεν συγχρονίζονται τελείως, καθόσον αρχικά ο σχεδιασμός θα είχε γίνει με τις ιαπωνικές φωνές.

    Όσον αφορά το CGI μέρος της ταινίας, ήταν πολύ καλό στις προδιαγραφές του Tekken πάντα και λαμβάνοντας υπόψη και τα cinematics των παιχνιδιών.

    Δεν θα δείτε μπροστά σας τον κόσμο του Avatar, αλλά μια πιο εξελιγμένη μορφή των προαναφερθέντων cinematics.

    Δεν απογοητεύει ωστόσο, από την άποψη ότι η κίνηση δεν φαινόταν καθόλου προβληματική, ίσα-ίσα που τη βρήκα αρκετά φυσική.
     

    Στις σκηνές μάχης, η κίνηση δεν έχει τις ταχύτητες των ninja, που μας έχουν συνηθίσει τα anime, αλλά προτιμήθηκε μια πιο mainstream αποτύπωση.

    Φυσικά δεν έλειπαν τα τεράστια άλματα και τα βιντεοκλιπίστικα πλάνα, για να μην ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα προϊόν ιαπωνικής κατασκευής.

    Αυτό που ξεχώρισα ήταν η λεπτομέρεια στην υφή των διαφόρων αντικειμένων, όπως για παράδειγμα την λεία και γυαλιστερή υφή στα μαύρα δερμάτινα ρούχα του Jin, το σαγρέ και τριμμένο ύφασμα της στολής του Heihachi ή τις δαιμονικές μορφές των Kazuya και Jin.

    Στο τελικό roster δεν μπήκαν πολλοί χαρακτήρες από τα παιχνίδια, ταυτόχρονα περιορίζοντας μερικούς που μπήκαν σε απλά cameo, όπως ο Lee Chaolan ή ο Ganryu.

    Fans των χαρακτήρων του Tekken, πχ του Hwoarang, του Paul Phoenix, του μπαμπά και υιού Law ή των υπολοίπων, θα απογοητευτείτε.

    Σε γενικές γραμμές, θεωρώ ότι η προσπάθεια του δημιουργού του video game  Tekken, Katsuhiro Harada, ο οποίος ήταν η κεφαλή του project και του σκηνοθέτη Yoichi Mori και σεναριογράφου Dai Sato, να απευθυνθούν στο ευρύτερο φιλοθεάμον κοινό δεν απέδωσε.

    Αντίθετα, το κοινό το οποίο ασχολείται με το Tekken θα είχε κάθε λόγο να πάει σινεμά, αν υπήρχε περίπτωση να προβληθεί η ταινία στις αίθουσες.

    Σε αυτήν την περίσταση, μπορούν να προμηθευτούν το DVD ή το Blue-Ray και να εξασφαλίσουν μιάμιση ώρα δράσης anime-style.

    Το home release κυκλοφόρησε στις 22 Νοεμβρίου 2011, με την κανονική 2D έκδοση της ταινίας στο DVD και την 3D έκδοση στο Blue-Ray (μαζί με μια HD έκδοση του Tekken Tag Tournament και ένα demo του Tekken Tag Tournament 2) στο πακέτο ‘Tekken Hybrid’.

    Κι επειδή πολύ το τράβηξα πάλι, όπως λέει κι ο Jin, “It’s time to put an end to this.


    Tekken Blood Vengeance trailer by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Anime Review: Tekken: Blood Vengeance Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top