F Το videogame Assassin's Creed έρχεται στον κινηματογράφο από τη Sony - FilmBoy Το videogame Assassin's Creed έρχεται στον κινηματογράφο από τη Sony - FilmBoy
  • Latest News

    Το videogame Assassin's Creed έρχεται στον κινηματογράφο από τη Sony

    Γράφει ο Κώστας Τσώκος.

    Δεν ξέρω αν το θυμάστε αλλά πίσω στον Μάη η Ubisoft Motion Pictures, το κινηματογραφικό και τηλεοπτικό παράρτημα της εταιρείας για videogames Ubisoft, είχε ανακοινώσει τα επερχόμενα σχέδια της.

    Σε αυτά ήταν η κινηματογραφική μεταφορά μερικών απ'τους πιο δημοφιλείς πρόσφατους τίτλους της.

    Μεταξύ αυτών είναι οι μεταφορές και μάλιστα σε 3D, των Splinter Cell και Ghost Recon, αλλά η πιο σημαντική είδηση που μας ήρθε απ'το Variety είναι ότι η Sony απέκτησε τα δικαιώματα για την μεταφορά του ....Assassin's Creed!

    Για την ακρίβεια ...



    ...τα στούντιο της Sony βρίσκονται στις τελικές διαπραγματεύσεις για την μεταφορά και διανομή της ταινίας, ένα σημαντικό κατόρθωμα μιας και τους τελευταίους μήνες υπήρξαν σκληρά παζάρια μεταξύ εταιρειών για τα βιντεοπαιχνίδια της Ubisoft.

    Αν η συμφωνία ισχύσει τότε η Sony θα συγχρηματοδοτήσει και θα αποτελέσει συμπαραγωγός στην προσπάθεια αυτή, με την Ubisoft να αναλαμβάνει την προσαρμογή σε 3D.

    Οι εταιρείες δεν έχουν προβεί ακόμη σε επίσημες δηλώσεις, αλλά για το πόσο θα σεβαστούν τα παιχνίδια και την ιστορία τους, είναι καλό να προσέξουμε τις δηλώσεις που είχαν κάνει προ λίγων μηνών.

    Την αρχή είχε κάνει ο αντιπρόεδρος του διεθνούς τμήματος marketing και διανομής της Ubisoft, λέγοντας:

     
    "H στρατηγική μας δεν είναι να διαφοροποιηθούμε από τα franchise μας αλλά να ενισχύσουμε τη δημοφιλία τους, παραμένοντας όσο το δυνατόν πιο ακριβείς σε αυτά.
    Ετσι θα κρατήσουμε το εδραιωμένο μας κοινό, επεκτείνοντας το και πέρα απ'τους φαν του videogame."

    Ο Jean-Juliet Baronnet στη συνέχεια, που είχε διατελέσει και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας παραγωγής EuropaCorp του Luc Besson, κάτι θα γνωρίζει από κινηματογραφικά.

    Ως υπεύθυνος λοιπόν της Ubisoft Motion Pictures είχε κι αυτός δηλώσει:

     
    "Καταρχάς, θέλουμε να διατηρήσουμε την ιδιοκτησία και τον έλεγχο του περιεχομένου της ταινίας.
    Από κει και πέρα είμαστε ανοιχτοί προς τα στούντιο σχετικά με τα πρότζεκτ μας και θέλουμε να συνεργαστούμε μαζί τους στο κομμάτι του κάστινγκ, του προϋπολογισμού και του σεναρίου."

    Μάλιστα.
    Δηλαδή από αυτά που μας λένε, έχουν σκοπό να πάρουν σοβαρά τα παιχνίδια και να χτίσουν πάνω στις κινηματογραφικές δυνατότητες τους.

    Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου πάντως, μιας και έχουν γίνει τόσες σάπιες μεταφορές βιντεοπαιχνιδιών στην οθόνη, που δεν μπορείς ποτέ να σαι σίγουρος.

    Μακάρι να μην αποδειχτούν όλοι αυτοί χαρτογιακάδες/μεγαλοστελέχη που ψάχνουν να γυρίσουν αρπαχτές, κάνοντας γενικές δηλώσεις.

    Η Sony που βρίσκεται πίσω και απ'τα Spiderman και James Bond έχει φέρει άλλοτε καλά και άλλοτε μέτρια αποτελέσματα.

    Και επίσης έχει ήδη σε πρώιμο στάδιο, την ανάπτυξη των Uncharted: Drake's Fortune και inFAMOUS για τον κινηματογράφο.

    Όλοι αυτοί μαζί θα τα χειριστούν με το δέοντα σεβασμό ή θα τα πάρει όλα ο χάρος,να τελειώνουν;

    Πάντως το Assassin's Creed παραμένει δυνατό χαρτί με το 4ο μέρος ονόματι Revelations να ετοιμάζεται για κυκλοφορία στις 15 Νοεμβρίου.

    Ας ελπίσουμε να δούμε μια σωστή εκδοχή του και όχι ανώδυνη ταινιούλα για άνω των 13.


    Υπάρχει στο FilmBoy κάποιος φαν του Assassin's Creed, ή είμαι μόνος μου;
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Το videogame Assassin's Creed έρχεται στον κινηματογράφο από τη Sony Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top