F Bellflower - FilmBoy Bellflower - FilmBoy
  • Latest News

    Bellflower

    Φέτος δεν τα κανόνισα καλά με τον χρόνο μου και έχασα πολλές ταινίες στις Νύχτες Πρεμιέρας, για κάποιες δε απ'αυτές δεν συγχωρώ τον εαυτό μου που τις έχασα.

    Όπως για παράδειγμα το Bellflower, το παράξενο 'apocalyptic love story' που έρχεται με φόρα από το Sundance και δεκάδες άλλα φεστιβάλ μέσα στη χρονιά, με πολύ καλές κριτικές και θριαμβευτικά σχόλια.

    Πήρε το όνομά του από τον δρόμο του L.A στον οποίο εξελίσσεται το μεγαλύτερο μέρος του και είναι γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Evan Glodell ο οποίος, εκτός του ότι πρωταγωνιστεί, είναι υπεύθυνος και για τη κατασκευή των ειδικών gadget στα αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένου και ενός αυτοκινήτου που φτύνει φωτιές αλλά και ενός home made φλογοβόλου!

    Ας τα δούμε σιγά σιγά γιατί αμφιβάλω κατά πόσο είμαι κατανοητός.

    Ο Woodrow (Evan Glodell) και ο Aiden (Tyler Dawson) είναι δυο φίλοι από παιδιά, που τυγχάνει να έχουν μια εμμονή με τις ταινίες Mad Max.

    Συνεχώς φαντασιώνονται το πώς θα ήταν ...


    ...αν ζούσαμε σε μια Γη ερημωμένη μετά από την καταστροφή του κόσμου (όπως στο Mad Max).

    Για τον σκοπό αυτό κατασκευάζουν το δικό τους σπιτικό φλογοβόλο και μετατρέπουν ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο Skylark σε ένα φουτουριστικό όχημα που πετάει φωτιές και έχει όνομα 'Mother Medusa'.

    Στο μεταξύ όμως, ο Woodrow ερωτεύεται τη Milly (Jessie Wiseman) αλλά μετά από μερικές ευτυχισμένες εβδομάδες, η σχέση τους παίρνει μια σκοτεινή μορφή και απειλεί να στείλει τον Woodrow στα όρια του.

    Το Bellflower είναι μια σκοτεινή και αφυπνιστική ιστορία αγάπης που περιλαμβάνει κάποιους συμπαθητικούς, δημιουργικούς αλλά και επικίνδυνους χαρακτήρες.

    Πριν την εμφάνιση της στα φεστιβάλ (και λίγες αίθουσες της Αμερικής στις 5 Αυγούστου), το Bellflower θα ήταν μια απλή indie ταινία με πρωτάρηδες συντελεστές και ηθοποιούς χωρίς προϋπηρεσία, γυρισμένο με χειροποίητες κάμερες (!) και παλαιούς φακούς και με αυτοσχέδια super cars για εφέ.

    Ύστερα από αυτή την αποδοχή όμως, το Bellflower φαίνεται να είναι ένα στυλιζαρισμένο post-apocalyptic δραματικό ρομάντζο που οι περισσότεροι που το είδαν είπαν τα καλύτερα.

    Στην Αθήνα προβλήθηκε στις Νύχτες Πρεμιέρας και το FilmBoy δυστυχώς δεν ήταν εκεί, αν και έπρεπε. 


    Bellflower trailer by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Bellflower Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top