F Μετά τους 3 Σωματοφύλακες έρχεται η νέα εκδοχή και του Zorro από τη Sony - FilmBoy Μετά τους 3 Σωματοφύλακες έρχεται η νέα εκδοχή και του Zorro από τη Sony - FilmBoy
  • Latest News

    Μετά τους 3 Σωματοφύλακες έρχεται η νέα εκδοχή και του Zorro από τη Sony

    Γράφει ο Κώστας Τσώκος.

    Όπως οι 3 Σωματοφύλακες, έτσι και ο θρυλικός μασκοφόρος Zorro έχει γνωρίσει πολλές εκδοχές σε νουβέλες, σειρές, καρτούν και ταινίες, που διατηρούν το μύθο του απ'το μακρινό ...1919!

    Φυσικά είχε γνωρίσει και εκείνος στα 90's μια πετυχημένη αναβίωση, με Antony Hopkins, Antonio Banderas και συστήνωντας μας την Catherine Zeta-Jones, φρέκια και πανέμορφη τότε (και ένας απ'τους βασικούς λόγους που στον υπογράφοντα άρεσαν από μικρός οι μελαχρινές!).

    Σύμφωνα με το Deadline η Sony Pictures προσέλαβε τους σεναριογράφους Matthew Federman και Stephen Scaia για να γράψουν ...



    ...αρχικά ένα προσχέδιο.

    Η ιστορία θα είναι μια ακόμα νέα εκδοχή/reboot και θα αποτελεί νέα προσπάθεια, χωρίς να είναι συνέχεια των Mask of Zorro (1998) που προαναφέραμε και του Legend of Zorro (2005).

    Λένε μάλιστα ότι θα βασιστεί στο ψευδοβιογραφικό μυθιστόρημα της Isabel Allende που κυκλοφόρησε το 2005 σύμφωνα με το οποίο:

    "H περιπετειώδης αυτή ιστορία γεμάτη ξιφομαχίες, αποκαλύπτει την ιστορία πίσω από το θρυλικό μασκοφόρο.

    Γεννημένος στην Νότια Καλιφόρνια στα τέλη του 18ου αιώνα, ο Diego de la Vega είναι ένα παιδί από δύο κόσμους.
    Ο πατέρας του είναι ένας αριστοκράτης Ισπανός στρατωτικός που έγινε γαιοκτήμονας και η μητέρα του μια πολεμίστρια της φυλής των Shoshone.

    Από τον πατέρα του θα εκπαιδευτεί στην τέχνη της ξιφασκίας και του ...σημαδέματος των βοδιών και από τη μητρική γιαγιά του ονόματι White Owl (='Ασπρη Κουκουβάγια) θα μάθει τον τρόπο ζωής της φυλής της.

    Σαν παιδί επίσης θα γίνει και μάρτυρας της βάναυσης αδικίας την οποία υπέστησαν οι ιθαγενείς της Αμερικής από τους Ευρωπαίους αποίκους, αισθανόμενος έτσι και την εσωτερική σύγκρουση της διπλής κληρονομιάς του.

    Στα 16 του ο Diego στέλνεται στη Βαρκελώνη για να μορφωθεί τη στιγμή που η Ισπανία μαστίζεται απ'την διαφθορά της Ναπολεόντιας δικτατορίας.
    Αποφασίζει λοιπόν να ενταχθεί στην La Justicia, ένα μυστικό υπόγειο επαναστατικό κίνημα αφοσιωμένο στο να βοηθάει τους φτωχούς και αδύναμους.


    Σε αυτό το σκηνικό ταραγμένης περιόδου ο Diego θα ερωτευθεί, θα σώσει τους διωκόμενους και θα αντιμετωπίσει έναν μεγάλο αντίπαλο απ'τα ανώτερα κλιμάκια.Μετά από σκληρές μάχες, θαλάσσιες μονομαχίες με πειρατές και τολμηρές διασώσεις, ο Zorro θα γυρίσει στην Αμερική για να διεκδικήσει τη κεκτημένα του στον τόπο που γεννήθηκε και να αποδώσει δικαιοσύνη για όσους δεν τα καταφέρνουν μόνοι τους."

    Δεν ξέρω τι λέτε αλλά αν αληθεύουν όλα αυτά εμένα πιο κοντά σε ινδιάνικα και Πειρατές της Καραϊβικής μου φέρνουν.

    Σίγουρα, αν θες να μεταφέρεις έναν παλαιομοδίτη ήρωα στο πανί χρειάζεσαι και εκσυγχρονισμό.
    To Mask of Zorro όμως ήταν φρέσκο με έναν παλαιομοδίτικο αέρα που σεβόταν θεατή και τον παρέσερνε στην περιπέτεια, οπότε την είχε κάνει μια χαρά αυτήν την δουλειά.

    Όλα αυτά τα παραπάνω τώρα και συνηθισμένα φαίνονται πλέον αλλά και υπερβολές.
    Ενώ χρειάζεται και λίγο παραπάνω δράση σε αυτόν τον ήρωα και εύχομαι να μη βγει σαν το μετριότατο Legend of Zorro με το ενοχλητικό παιδάκι, από την άλλη πολύ φοβάμαι ότι θα χουμε πάλι ...3 Musketeers.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Μετά τους 3 Σωματοφύλακες έρχεται η νέα εκδοχή και του Zorro από τη Sony Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top