F Ο Karl Urban στις πρώτες εικόνες ως Judge Dredd στο remake του Danny Boyle - FilmBoy Ο Karl Urban στις πρώτες εικόνες ως Judge Dredd στο remake του Danny Boyle - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Karl Urban στις πρώτες εικόνες ως Judge Dredd στο remake του Danny Boyle

    Γράφει ο Bustart.

    Οκ, είναι πλέον τόσα πολλά τα projects που σχετίζονται με τα comics και την ευρύτερη pop κουλτούρα, που κάπου χάνεις το μέτρημα! 

    Έτσι συνέβη και με το επερχόμενο remake, reboot ...όπως θέλετε πείτε το, του Judge Dredd

    Ίσως να βόηθησε στο να περάσει απαρατήρητο κάτω από το ραντάρ μας και το γεγονός πως πρόκειται για αγγλική παραγωγή και φυσικά δεν είχε το promotion που έχουν αντίστοιχα project του Hollywood. 

    Όπως και να έχει το ξετρυπώσαμε κι αυτό κι ήρθε η ώρα να σας ενημερώσουμε με κάθε λεπτομέρεια.
    Keep reading!

     
    Ο χαρακτήρας του Dredd μάλλον πρέπει να είναι ο «ήρωας» του έλληνα αστυνομικού! 


    Μιλάμε για τον απόλυτο «υπηρέτη» του νόμου, καθώς έχει το ελεύθερο να αστυνομεύει, να κρίνει, να δικάζει αλλά και να εκτελεί την «ποινή» του παραβάτη ταυτόχρονα! 

    Θα είχε σίγουρη επιτυχία στην Ελλάδα οπότε ελπίζω να μην το διαβάσει ποτέ κανένας έλληνας υπουργός και του μπαίνουν σκέψεις!

     
    Στα σοβαρά τώρα, το κόμικ είναι πολύ ενδιαφέρον καθώς καταπιάνεται με πολύ ευαίσθητα θέματα και στην Μεγάλη Βρετανία είναι πάρα πολύ δημοφιλές, άλλωστε εκδίδεται συνεχώς από το 1977! 


    Μάλιστα το IGN φέτος είχε τον Judge Dredd στο νούμερο 35 στο “Top 100 comic books heroes”.
     
    Αυτό όμως δεν ήταν τελικά αρκετό ώστε να η κινηματογραφική του μεταφορά να στεφθεί από επιτυχία. 


    Η 1η λοιπόν ταινία με τον “Judge Dredd” και τον Sylvester “Sly” Stalone στον ομώνυμο ρόλο γυρίστηκε το 1995 και, αν και είχε ένα σχετικά καλό cast και ικανοποιητικό budget, εντούτοις δεν κατάφερε να ξεχωρίσει. 

    Κακή δεν τη λες, αν και είχε το μεγάλο ατόπημα με τον Stallone να βγάζει το κράνος του, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στα comic, αλλά ήταν σίγουρα μπερδεμένη. 

    Ο σκηνοθέτης μάλλον ήθελε να ικανοποιήσει και τους fan του comic αλλά και να εκμεταλλευτεί το όνομα του Stallone και να γυρίσει μια μπλοκμπαστεριά, όμως τελικά το αποτέλεσμα δεν τον δικαίωσε.

     
    Χρειάστηκαν να περάσουν 15 χρόνια για να ασχοληθεί πάλι κάποιος με το franchise, αλλά αν αυτός ο κάποιος είναι ο (βραβευμένος) Danny Boyle τότε ίσως να άξιζε η προσμονή των fans. 


    Βέβαια ο Boyle θα περιοριστεί στο ρόλο του παραγωγού, αλλά έστω κι έτσι το όνομα του προσφέρει σιγουριά για ένα καλό αποτέλεσμα. 

    Την σκηνοθεσία την ανέλαβε ο επίσης βρετανός, Pete Travis, γνωστός στην πατρίδα του κυρίως μέσω της δουλειάς του στην τηλεόραση, ο οποίος θα έχει στη διάθεση του κι ένα σεβαστό budget, περίπου $45.000.000 για να δώσει σάρκα και οστά στην Mega City One (μια μελλοντική και φουτουριστική εκδοχή της Νέας Υόρκης).
     
    Στον πρωταγωνιστικό ρόλο επιλέχτηκε ο Karl Urban, που τον ξέρεις μάλλον από το Chronicles of Riddick (πότε θα γράψουμε κάτι για αυτήν την «αδικημένη» ταινία»;), ενώ άλλοι γνωστοί ηθοποιοί που συμπληρώνουν το cast είναι οι Olivia Thirlby and Lena Headey.

     
    Τέλος το σενάριο το έγραψε ο «μόνιμος» συνεργάτης του Boyle, Alex Garland (28 Days Later, Sunshine).

     
    Το Bleeding Cool μάλιστα δημοσίευσε πρόσφατα μια φωτογραφία του Karl Urban ως Judge Dredd, την οποία μπορείτε να τη δείτε παρακάτω.

     
    Ο Karl Urban χαρακτήρισε το επερχόμενο remake ως “very gritty, hardcore, faithful adaptation”. 

    Λέτε να κάνει την έκπληξη και να μπει στο φετινό Τοπ 3 των comic based ταινιών;
     
    Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στην Μεγάλη Βρετανία στις 1 Δεκέμβρη και μέχρι στιγμής δεν έχει διανομή για την Αμερική.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Karl Urban στις πρώτες εικόνες ως Judge Dredd στο remake του Danny Boyle Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top