F Evangelion 2.0: You Can (Not) Advance - FilmBoy Evangelion 2.0: You Can (Not) Advance - FilmBoy
  • Latest News

    Evangelion 2.0: You Can (Not) Advance

    Όταν πριν από κάποια χρόνια ανακοινώθηκε η αναβίωση της τηλεοπτικής anime σειράς Neon Genesis Evangelion του Hideaki Anno, η αποδοχή των φανς ήταν άμεση.

    Αν και κανείς δεν ήταν σίγουρος για το αν θα ήταν ένα απλό remake της δημοφιλούς anime σειράς του 1995 ή κάτι μεγαλύτερο, η προοπτική των οπτικών δυνατοτήτων του σήμερα σε ένα αγαπημένο anime περασμένης δεκαετίας ενθουσίαζε πολλούς.

    Επίσημα χείλη απαντούσαν τότε ότι θα ήταν κάτι εντελώς καινούργιο γιατί ‘...δεν έχει νόημα να ξανακάνουμε κάτι που ήταν τόσο μεγάλη επιτυχία!’ , κάτι που μου φέρνει στο μυαλό τη διαφορά σκέψεις του Hollywood με τους Ασιάτες.

    Έφτασε όμως το 2007 και το Evangelion 1.0: You Are (Not) Alone δεν ήταν παρά μια συμπίεση πολλών επεισοδίων της σειράς και μόνο στον πρωταγωνιστή – νεαρό πιλότο Shinji Ikari που πιέζεται να πιλοτάρει ένα τεράστιο ρομπότ στη μάχη εναντίον των Angels από τον πατέρα του που τον είχε εγκαταλείψει πριν από χρόνια – υπήρξε μια κάπως διαφορετική προσέγγιση.

    Με τον ερχομό του Evangelion 2.0: You Can (Not) Advance όμως η υπόσχεση ...




    ...για ολοκαίνουργια πράγματα εκπληρώθηκε.

    Υπό συνεχή πίεση από τους Angels, η ομάδα NERV στρατολογεί δυο νέους πιλότους, τhν μυστηριώδη Makinami Mari Illustrous και την δραστήρια Asuka Langley Shikinami και παράλληλα προχωράνε σε μια μυστική αποστολή.

    Υποψήφιο για Best Animation Film στα Γιαπωνέζικα Όσκαρ πέρυσι, το Evangelion 2.0 είναι το πρώτο anime εκ Ιαπωνίας που προβάλλεται στις αμερικάνικες αίθουσες τη νέα χρονιά. 


    Με ενθουσίαζε πάντα η ιδέα της παρουσίασης των ασιατικών anime ταινιών στο FilmBoy και η αφορμή της αμερικανικής διανομής μου δόθηκε.

    Για όποιον δεν είναι μυημένος στη μυθολογία του Evangelion πάντως (όπως εγώ) καλό θα είναι να δει το Evangelion 1.0 πρώτα και να μην μπει καν στο κόπο να δει το 2.0 αν δε πάρει τα πράγματα από την αρχή.

    Τα Evangelion δεν είναι ταινίες animation που θα τη δεις και θα διασκεδάσεις και τελείωσες.

    Μοιάζει μάλλον σαν αναβίωση κόμικ, κάτι σαν το Watchmen ίσως, και είναι μέρη από μια μεγάλη ιστορία-μύθο που δεν μπορείς να αφήσεις στη μέση ή να μην την ξεκινήσεις από την αρχή.

    Εν αναμονή του Evangelion 3.0 (το 2012), στην Ιαπωνία προβλήθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε ενώ στην Αμερική στις 21 Ιανουαρίου 2011 σε 15 αίθουσες.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Evangelion 2.0: You Can (Not) Advance Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top