F Ανησυχητικές 'επίσημες' φήμες για το σενάριο του νέου Superman - FilmBoy Ανησυχητικές 'επίσημες' φήμες για το σενάριο του νέου Superman - FilmBoy
  • Latest News

    Ανησυχητικές 'επίσημες' φήμες για το σενάριο του νέου Superman

    Γράφει ο Bustart.

    Εντάξει ορισμός «επίσημη φήμη» δεν υπάρχει, αλλά εννοούμε φήμες που έχουν κυκλοφορήσει και δεν έχουν διαψευστεί επισήμως.

    Να θυμίσουμε πως φήμες που ήθελαν τον “General Zod” ως τον villain της ταινίας έχουν διαψευστεί επισήμως διά στόματος Zack Snyder.
     
    Η είδηση που κυκλοφορεί πολύ έντονα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού θέλει τον “Clark Kent” νέο, μάχιμο δημοσιογράφο που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, βοηθώντας κόσμο χωρίς όμως να χρησιμοποιεί τις super δυνάμεις του.

    Και όταν θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του κάπου στη Δυτική Αφρική, θα επιστρέψει στο “Smallville” για να μάθει την αλήθεια.
    Ποιος είναι και ποια είναι η μοίρα του.

    Η φήμη αυτή ενισχύεται από το γεγονός ότι η Warner Bros. και ο Zack Snyder έχουν απευθυνθεί σε πολλά γραφεία manager γα την αναζήτηση ενός άγνωστου, 28-32 χρονών ηθοποιό για να ενσαρκώσει τον μυθικό superhero.

    Σίγουρα η «τοποθέτηση» του “Clark Kent/Superman” σε περιοχές ...




    ...της Γης που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, όπως η Δυτική Αφρική ή Μέση Ανατολή, δίνει έναν επίκαιρο χαρακτήρα στο ρόλο του Superman.

    Αλλά από εδώ αρχίσουν και οι ομοιότητες με το franchise του Batman διά χειρός Nolan, ο οποίος να μη ξεχνάμε συμμετέχει ενεργά και στο reboot του Superman, καθώς είναι ο βασικός παραγωγός.

    Και αν στο “Batman Begins” ήταν αναζωογονητικό όσο και απαραίτητο το ταξίδι του “Bruce Wane” στα Ιμαλάια ακολουθώντας το origin του ήρωα από τα comics, ρίχνοντας έτσι φως στα ταραγμένα παιδικά χρόνια του Bruce και στην ιδιαίτερη έως και πειραγμένη ψυχοσύνθεση του, ένα παρόμοιο ταξίδι του Superman πίσω στο Smallville όταν ανακαλύπτει τις δυνάμεις του, εκτός του ότι διαφέρει εντελώς από τα mainstream comics του Superman, είναι κατά τη γνώμη μου και αχρείαστο.

    Ο χαρακτήρας του Clark Kent/Superman, δηλαδή το μεγαλύτερο pop icon στο χώρο των comics, ουδέποτε είχε παρόμοια διλλήματα με τον Bruce Wane, ούτε τα ίδια δύσκολα παιδικά χρόνια ή αμφιβολίες στο αν θα χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του για το καλό των ανθρώπων.

    Μπορεί οι άνθρωποι πίσω από το Man of Steel να θέλουν να εκμεταλλευτούν την απήχηση που είχε το Batman στο κοινό, και να θέλουν να παρουσιάσουν μια πιο σκοτεινή, ρεαλιστική και ανθρωποκεντρική ταινία (πιθανότατα να μην θέλουν να χρησιμοποιήσουν κάποιον villain που δεν έχει ανθρώπινη υπόσταση) αλλά αυτό δεν είναι ο Superman.

    Είναι ακριβώς το αντίθετο του Σκοτεινού Ιππότη, αν θέλετε η άλλη όψη του νομίσματος.

    Είναι τα φώτα της Metropolis (εν αντίθεση της Gotham City), η ομορφιά της Lois Lane, η ανιδιοτέλεια του Superman απέναντι στους ανθρώπους.

    Οι fans του Superman περιμένουν μια ταινία με λαμπερά φώτα, με πολλή δράση και επικές μάχες απέναντι στους super villain του Superman, και με το απαραίτητο ρομάντζο με τη Lois Lane.

    Ελπίζω οι Snyder και Nolan να μη παρουσιάσουν μια ταινία που θα υποπέσει στο ίδιο λάθος που είχε κάνει και ο Tim Burton με το 2ο Batman του.
    Τότε που είχε παρουσιάσει έναν υπέροχο Gothic κόσμο και με ενδιαφέροντες χαρακτήρες και πλοκή, που απλά τύχαινε να παίζει και ο Batman σε αυτήν!

    Να μη δημιουργήσουν δηλαδή μια ταινία προσανατολισμένη στο παρελθόν και στο χαρακτήρα του κεντρικού ήρωα που απλά θα τύχει να είναι ο Clark Kent/Superman!
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ανησυχητικές 'επίσημες' φήμες για το σενάριο του νέου Superman Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top