F Η Marvel αναβάλλει (οριστικά;) τη μεταφορά του Runaways - FilmBoy Η Marvel αναβάλλει (οριστικά;) τη μεταφορά του Runaways - FilmBoy
  • Latest News

    Η Marvel αναβάλλει (οριστικά;) τη μεταφορά του Runaways

    Γράφει ο Bustart.

    Η Marvel ανακοίνωσε επίσημα, πως λόγω μεγάλου φόρτο εργασίας θα καθυστερήσει το The Runaways, που ήταν προγραμματισμένο να βγει το καλοκαίρι του 2012, μαζί με το μεγάλο blockbuster της, το The Avengers.

    Το περίεργο στην ανακοίνωση αυτή είναι ότι όλα κυλούσαν ομαλά.

    Ο σκηνοθέτης Peter Sollett (Nick and Norah’s Infinite Playlist) είχε υπογράψει για να σκηνοθετήσει τη μεταφορά του βραβευμένου comic των Brian K. Vaughan και Adrian Alphona, είχαν ανακοινωθεί ημερομηνίες για την έναρξη των γυρισμάτων, ενώ είχε ξεκινήσει και το casting με τις πρώτες φήμες να βρίσκουν το φως της δημοσιότητας.

    Το “Runaways” διηγείται την ιστορία 6 εφήβων, που όταν ανακαλύπτουν πως οι γονείς τους είναι super-villains (αν μεταφράζεται θα λέγαμε «υπέρ-κακοί») μαζεύουν ότι όπλα μπορούν να βρουν και φεύγουν μακριά από τη πόλη τους, με σκοπό να ανακαλύψουν τους εαυτούς τους και τις ιδιαίτερες ικανότητες που έχει ο καθένας τους.

    Θα χρησιμοποιήσουν όμως αυτά τα χαρίσματα και τις δυνάμεις τους για να πράξουν το καλό και όχι για να ακολουθήσουν τα χνάρια των γονιών τους.

    To “Runaways”, μάλλον καλύτερα η κινηματογραφική μεταφορά του σίγουρα θα ...




    ...εντασσόταν στην κατηγόρια των “micro-budget” ταινιών της Marvel, για τις οποίες σας έχουμε ενημερώσει.

    Πρόκειται για ταινίες με budget ανάμεσα στα 20 με 40 εκατομμύρια δολάρια που θα βασίζονται σε χαρακτήρες της από-όπως λέει χαρακτηριστικά η ίδια η Marvel- το 2ο και 3ο ράφι.

    Το “Runaways”, αν και πολύ αξιόλογο comic, είναι ίσως ακόμα πιο άγνωστο, κάτι που μάλλον οδήγησε τη Marvel να το ξανασκεφτεί.

    Ειδικά αν δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν ηθοποιούς 1ης γραμμής που θα δημιουργούσαν κάποιο hype για τη ταινία, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες εμπορικής αποτυχίας.

    Γιατί, η δικαιολογία που έδωσε ο editor-in-chief της Marvel, σε πρόσφατη συνέντευξη του στο MTV δε μας ψήνει:

    «Τα Marvel Studios δεν είναι μια μεγάλη εταιρία με πολλά κεφάλαια, οπότε θα πρέπει να είναι προσεχτική σε ποια comic της θα δίνει το πράσινο φως για να γίνουν ταινία ή τηλεοπτική σειρά.
    Θα πρέπει να λαμβάνουμε πολύ σοβαρά το τι θέλουν οι fans της εταιρείας και ποια από τα comic μας είναι προσβάσιμα για όλο το κόσμο, αφού η Disney είναι μια πολύ μεγάλη διεθνή εταιρία με κοινό σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.»

    Ακριβώς αυτό κύριε editor-in-chief της Marvel (δε συγκράτησα ούτε το όνομα σου).

    Ανήκετε πλέον στη Disney, στη μεγαλύτερη εταιρεία στο χώρο του θεάματος.
    Άρα λεφτά υπάρχουν (που λέει και μια ψυχή με μουστάκι και φαλάκρα στα μέρη μας).  


    Αλλά σίγουρα κανείς δε θέλει να τα πετάξει.
    Κι αν δεν ήταν έτοιμη η Marvel (όπως ανέφερε η ίδια, λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας) να εξασφαλίσει την προώθηση και εμπορική επιτυχία της ταινίας (marketing, λαμπερό cast, υψηλά value productions), τότε μάλλον καλά έκανε και έβαλε σε αναμονή το project.

    Αυτό όμως δημιουργεί ταυτόχρονα ένα κενό στις ημερομηνίες των επερχόμενων ταινιών της Marvel.

    To “Iron Man 3” είναι προγραμματισμένο για τις 3 Μαΐου 2013 ενώ η αμέσως προηγούμενη προγραμματισμένη ταινία είναι το “The Avengers” για το καλοκαίρι του 2012.
    Οπότε υπάρχει περίπου ένα δωδεκάμηνο κενό ανάμεσα στις 2 ημερομηνίες.  


    Τι μπορούμε να περιμένουμε;

    Ίσως το “Ant-Man”, ειδικά αν σαρώσουν το “Captain America” και το “Avengers” του Edgar Wright (ετοιμάζεται το προσχέδιο του σεναρίου), ή ακόμα και κάποιο από τα “Iron Fist” και “Dr. Strange” για τα οποία έχουν βρεθεί σεναριογράφοι.

    Εδώ είμαστε εμείς πάντως να περιμένουμε κάποια επίσημη ανακοίνωση της Marvel.
    Εσείς ποια προτιμάτε;
    Ant-Man”, “Iron Fist” ή “Dr. Strange

    TRIVIA
     

    Το “Runaways” είναι ένα βραβευμένο comic της Marvel που διηγείται τις ιστορίες μια ομάδας εφήβων, των οποίων οι γονείς είναι μέλη ενός τρομερού εγκληματικού συνδικάτου εν ονόματι “The Pride”.
    Δημιουργοί του comic είναι οι Brian K. Vaughan και Adrian Alphona και η σειρά πρωτοεμφανίστηκε το 2003.

    Η εκδοτική ιστορία του comic πέρασε από χίλια κύματα, και τελικά διατηρήθηκε στο roster της Marvel λόγω της πολύ μεγάλης αγάπης που έδειξαν οι fan της σειράς.

    Αρχικά η σειρά έτρεξε μέχρι και το τεύχος #18 (Σεπτέμβριος 2004) οπότε και ακυρώθηκε (προσωρινά) από τη Marvel.

    Όμως οι πολύ υψηλές πωλήσεις που έκαναν τα trade packs της σειράς που ακολούθησαν (δηλαδή οι τόμοι που περιείχαν ολόκληρη τη σειρά) οδήγησαν τη Marvel να αναβιώσει τη σειρά τον Φεβρουάριο του 2005.

    Έκτοτε και μετά από αρκετές αλλαγές στο δημιουργικό δίδυμο (οι εμπνευστές και δημιουργοί της σειράς έφυγαν στο τεύχος #24 του 2ου  κύκλου), οι Kathryn Immonen και Sara Pichelli ανέλαβαν τη σειρά μέχρι και το τελευταίο τεύχος που κυκλοφόρησε (#14 του 3ου κύκλου).

    Προς το παρόν η σειρά βρίσκεται σε παύση, ενώ η σειρά επανασχεδιάζεται για μια μελλοντικό καινούργιο launch.

    Από όσο γνωρίζω η σειρά δε κυκλοφορεί στα ελληνικά και δε ξέρω αν γενικά έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Η Marvel αναβάλλει (οριστικά;) τη μεταφορά του Runaways Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top