F Μια Γυναίκα, Ένα Όπλο κι ένα Noodle Bar - A Woman, A Gun and a Noodle Shop - FilmBoy Μια Γυναίκα, Ένα Όπλο κι ένα Noodle Bar - A Woman, A Gun and a Noodle Shop - FilmBoy
  • Latest News

    Μια Γυναίκα, Ένα Όπλο κι ένα Noodle Bar - A Woman, A Gun and a Noodle Shop

    Σε μια θεαματική επιστροφή στο κινηματογράφο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου όπου ήταν υπεύθυνος για τη σκηνοθεσία στη τελετή έναρξης, ο βραβευμένος Yimoy Zhang φέρνει στην οθόνη ένα remake του Blood Simple του 1984 των αδελφών Coen. 

    Στο A Simple Noodle Story (με αυτόν το τίτλο προβλήθηκε πέρυσι σε κάποιες χώρες και στα φεστιβάλ, για να γίνει A Woman, A Gun and A Noodle Shop φέτος για την αμερικανική διανομή της Sony) η δράση μεταφέρεται σε ένα απομονωμένο ρεστοραν στην έρημο της Βόρειας Κίνας από το μπαρ του Τέξας του πρωτότυπου και είναι πιστότατο στην αρχική εκδοχή. 

    Ένας μίζερος ιδιοκτήτης φαγάδικου (Dahong Ni) υποπτεύεται ότι η γυναίκα του (Ni Yan) έχει ερωτική σχέση με έναν υπάλληλό του (Shen-Yang Xiao) και προσλαμβάνει έναν διεφθαρμένο αστυνομικό (Hunglei Sun), πρώτα για να επιβεβαιώσει τις υποψίες του και μετά να τους σκοτώσει και τους δυο. 

    Αυτός όμως, ο μπάτσος, έχει άλλα σχέδια που θα καταλήξουν σε προδοσίες και φόνους. 

    Δε θυμάμαι να έχω δει το Blood Simple των αδελφών Coen αλλά έχοντας άποψη για το έργο τους είμαι σίγουρος ότι το φιλμ του 1984 θα είχε ψήγματα χιούμορ. 

    Το Κινεζικό remake του Zhang όμως έχει περισσότερα κωμικά στοιχεία και αστείες ...



    ...ανατροπές από εκείνο, ‘...σε σημείο που ο πρωταγωνιστής να μοιάζει με τον Jack Sparrow!’ όπως διάβασα.  

    Όσοι έχουν αχρωματοψία θα χάσουν ένα από τα καλύτερα(;) στοιχεία της ταινίας, καθώς η ποικιλία χρωμάτων – με αποκορύφωμα τα κοστούμια των χαρακτήρων με κάποιες …χιλιάδες χρώματα το καθένα – είναι σχεδόν ενοχλητική. 

    Οι κριτικοί της Δύσης τρέφουν μεγάλο σεβασμό στα αδέλφια Coen, έτσι δεν μου κάνει εντύπωση που το remake του Zhang έχει κακές κριτικές στο σύνολο τους. 

    Παρ’ολ’αυτά το φιλμ ήταν υποψήφιο για τη Χρυσή Αρκούδα στο φετινό φεστιβάλ του Βερολίνου, και αυτό κάτι λέει. 

    Στην Αμερική η Sony Classics το έβγαλε στις 3 Σεπτεμβρίου σε λίγες αίθουσες και συνεχίζει να προβάλλεται σε λίγες παραπάνω, ενώ στην Ελλάδα θα το δούμε στις Νύχτες Πρεμιέρας και αργότερα στις αίθουσες στις 30 Σεπτεμβρίου από την Odeon. 

    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Μια Γυναίκα, Ένα Όπλο κι ένα Noodle Bar - A Woman, A Gun and a Noodle Shop Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top