F ΧΑΡΙ ΜΠΡΑΟΥΝ – HARRY BROWN - FilmBoy ΧΑΡΙ ΜΠΡΑΟΥΝ – HARRY BROWN - FilmBoy
  • Latest News

    ΧΑΡΙ ΜΠΡΑΟΥΝ – HARRY BROWN

    **********   5/10
    Το Harry Brown (όπως και το Gran Torino του Clint Eastwood) είναι βασισμένο στο αξίωμα ότι είναι ηθικά σωστό και χριστιανικά αποδεκτό να παίρνεις το νόμο στα χέρια σου και με ένα όπλο να καθαρίζεις τη σημερινή κοινωνία από τα αποβράσματα...αν είσαι πάνω από 60 χρονών!

    Και αν στη πορεία σου κάτσει το φύλλο και σώσεις τη ζωή κανενός μπάτσου, τότε να είσαι σίγουρος ότι ολόκληρη διμοιρία θα καλύπτει τα ίχνη σου και θα σε αφήσει να σκοτώνεις ανενόχλητος.

    Όποιος νομίζει ότι τα γηρατειά δεν έχουν τις γεμάτες αδρεναλίνη στιγμές τους, προφανώς δεν έχει δοκιμάσει να πυροβολήσει κάμποσους εφήβους ναρκομανείς στο κούτελο, μέσα σε έναν τεκέ.

    Όσο κι αν με βάζει σε πειρασμό (ειδικά με τους δικούς μας άχρηστους και επικίνδυνους), αυτό δε συμβαίνει πραγματικά αλλά είναι το νέο Βρετανικό θρίλερ εκδίκησης με πρωταγωνιστή τον 77χρονο Michael Caine.

    Σε αντίθεση με το Gran Torino, εδώ έχουμε πολύ αίμα, σκληρότερη απεικόνιση της μοντέρνας κοινωνίας και λιγότερο συναίσθημα αφού ο Harry δε ντρέπεται ...




    ...να δώσει στα ρεμάλια αυτό που τους αξίζει.

    Εδώ που τα λέμε, είναι πολύ δύσκολο να μη συμπαθήσεις τον Harry Brown, έναν πρώην Πεζοναύτη που μόλις κηδεύει τη γυναίκα του, μαθαίνει ότι ένα τσούρμο έφηβοι δολοφόνησαν βίαια τον καλύτερο του φίλο.
    Ενοχλημένος από τη στάση της Αστυνομίας (...μη μου πεις!) που είναι ανίκανη (...έλα!) να βάλει αυτούς τους τρελούς πίσω από τα κάγκελα για την υπόλοιπη ζωή τους, παίρνει την απόφαση να καθαρίσει ο ίδιος τους δρόμους.

    Ο σκηνοθέτης Daniel Barber (υποψήφιος για Όσκαρ ταινίας μικρού μήκους για το The Tonto Woman το 2007) δείχνει σκηνές Αποκάλυψης στους δρόμους του Λονδίνου, μια κατάσταση χάους και αναρχίας.

    Φυσικά πρόκειται για ένα one man show από τον Michael Caine με την εξαιρετική ερμηνεία του, συνοδευόμενος από την Emily Mortimer στο ρόλο της μπατσίνας που θέλει αλλά δε μπορεί.

    Αυτά διαβάζω στις πολύ καλές ...Βρετανικές κριτικές καθώς η ταινία δεν έχει προβληθεί ακόμα σε Αμερικανικές αίθουσες (αν και η Samuel Goldwyn Films είναι έτοιμη να ανακοινώσει ημερομηνία) παρά μόνο στο Τορόντο και κάποια μικρά φεστιβάλ.

    Στην Ελλάδα θα το δούμε από την Odeon την Κυριακή του Πάσχα 4 Απριλίου 2010, μαζί με την Τιτανομαχία.

    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΧΑΡΙ ΜΠΡΑΟΥΝ – HARRY BROWN Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top