F ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 24/12/2009 - FilmBoy ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 24/12/2009 - FilmBoy
  • Latest News

    ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 24/12/2009

    Εντάξει, τα Χριστούγεννα δεν είναι για να πας σινεμά, έκτος αν έχεις μικρό παιδί και σε τραβάει στα animation, αλλά αν τυχόν σε βγάλει ο δρόμος υπάρχει κάτι που είναι ο,τι πρέπει για αυτές τις ημέρες. 


    Εννέα (Nine), του Rob Marschall.
    O άνθρωπος που μας έπεισε ότι η Renee Zellweger μπορεί να τραγουδήσει (Chicago), είπε να μαζέψει 6 ηθοποιούς που έχουν Όσκαρ επάνω στο τζάκι τους (Daniel Day-Lewis, Penelope Cruz, Marion Cotillard, Nicole Kidman, Judi Dench, Sophia Loren) αλλά και τη Kate Hudson γιατί...έτσι μας αρέσει, και να κάνει ένα μιούζικαλ με πολύ ποδόγυρο αλλά και δράμα. 


    Το αριστούργημα του Federico Fellini, του 1963, το οποίο έγινε θεατρικό στο Broadway το 1982 κερδίζοντας πολλά Tony βραβεία, διασκευάζεται εδώ από τους Anthony Minghella (Όσκαρ για τον Άγγλο Ασθενή) και Michael Tolkin (υποψήφιος για το The Player το 1992) και το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό. 

    Παρά τις μέτριες κριτικές, η ταινία είναι υποψήφια για καλύτερη ταινία, καλύτερο τραγούδι και 3 ρόλους στις Χρυσές Σφαίρες του Γενάρη και είναι ιδανική έξοδο για τα Χριστούγεννα, αντίθετα με το ... 


    Είναι Μπερδεμένο (It’s Complicated), της Nancy Meyers.
    Ώριμοι κύριοι και κυρίες που βρίσκονται ένα βήμα πριν κάποιος τους φωνάξει ‘παππού (ή γιαγιά), φτάσαμε!’ αποφασίζουν να το παίξουν τζοβενα, με γελοία αποτελέσματα που δεν προκαλούν όμως γέλιο, αλλά αηδία. 


    Ακόμα χειρότερα, στο νέο σενάριο της (και σκηνοθεσία) η Nancy Meyers βάζει την 61 χρονών Merul Streep και τον αφράτο Alec Baldwin (που ο ρόλος του καταπίνει καμία δεκαριά χάπια καθημερινά για να τη βγάλει), να κυλιούνται σε μπανιέρες κρύβοντας ελάχιστα και να καπνίζουν χόρτο! 

    Αρνούμαι να πιστέψω ότι μια τέτοια ταινία έχει υποψηφιότητα για καλύτερη ταινία και καλύτερο σενάριο στις Χρυσές Σφαίρες! 

    Παίζονται ακόμη:
    Χριστουγεννιάτικη Ιστορία (A Christmas Carol), του Ρομπερτ Ζεμεκις.
    Το animation που λέγαμε, ή αλλιώς η φετινή – πιο high tech – εκδοχή του Εμπενιζερ Σκρουτζ με τις φωνές (και τις καρτουνοφατσες) των Τζιμ Καρευ, Γκαρυ Ολντμαν και Κολιν Φερθ. 


    Η Γοητεία του Σκαντζόχοιρου (Le Herisson), της Μονά Ασάς.
    Γαλλική ταινία όπου μια 11χρονη βιντεοσκοπεί τη καθημερινότητα της στη πολυκατοικία, μετρώντας τις μέρες για να αυτοκτονήσει! 


    Ο Μικρός Νικόλας (Le Petit Nicolas), του Λορεν Τιραρ.
    Ένα πιτσιρίκι στη δεκαετία του 50 έχει πρόβλημα με το αγέννητο αδερφάκι του.
    Δε λατρεύετε το Γαλλικό σινεμά; Όχι! 


    Το Άλογο της Γουινκι (Winky’s Horse), του Μισα Καμπ.
    Ολλανδική παιδική ταινία που αναρωτιέται αν υπάρχει Αη-Βασιλης.
    Αν όχι, πάρε τη κατάσταση στα χέρια σου! 


    Καλά Χριστούγεννα σε όλους.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 24/12/2009 Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top