F ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 24/9/2009 - FilmBoy ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 24/9/2009 - FilmBoy
  • Latest News

    ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 24/9/2009

    Εκτός της παραξενιάς των εταιρειών διανομής να προβάλουν δυο Γιαπωνέζικα κοινωνικά (δεν είχα ιδέα ότι κάνουν και τέτοια) και μια Τουρκικη (!)την ίδια βδομάδα, υπάρχει μια πολύ καλή ταινία που δε πρέπει να χάσετε με τη καταπληκτική ερμηνεία της Kate Beckinsale, καθώς και ένα αξιόλογο θρίλερ στα χνάρια της Προφητείας που ξεσήκωσε και κάποιες αντιδράσεις λόγω μιας ατάκας για τα υιοθετημένα παιδιά στο trailer.   


    Η καταπληκτική Kate Beckinsale στο ρόλο μιας ρεπόρτερ που διαφυλάττει την πηγή της για ένα άρθρο στο οποίο αποκαλύπτει μια πράκτορα της CIA (Vera Farmiga) με οποιοδήποτε κόστος.
    Μαζί της ο Matt Dillon στο ρόλο του αντιπαθητικού εισαγγελέα (όσο σοβαρός χρειάζεται), ο Alan Alda ως δικηγόρος-φίρμα της KateAngela Bassett ως εκδότρια της εφημερίδας και ο David Schwimmer (Τα Φιλαράκια) ως καθόλου υποστηρικτικός σύζυγος.
    Κι αν σας θυμίζει κάτι το στόρι είναι γιατί πριν κάνα δυο χρόνια παρόμοια υπόθεση απασχόλησε τους Αμερικανούς, κάτι που ώθησε τη παραγωγή να διευκρινίσει από τη πρώτη σκηνή ότι καμιά ομοιότητα δεν υπάρχει με καταστάσεις και ονόματα. Δεν παίζουν μ’αυτα τα πράγματα!

    Πολύ καλή ταινία, χωρίς σεναριακές υπερβολές και με μια έξοχη Kate Beckinsale που αποδεικνύει ότι της αξίζουν καλύτεροι ρόλοι στη καριέρα της.
    Κατακαθυστερημενο, καθώς βγήκε τον Απρίλιο στην Αμερική, αλλά κάλιο αργά... Μην τη χάσετε!
    Σε 7 αίθουσες.



    Το Ορφανό (Orphan) αμερικανικό θρίλερ του Ισπανού Jaume Collet-Serra.
    Η Κεητ (η κόρη Ουκρανών μεταναστών Vera Farmiga που παίζει και στο προηγούμενο)  και ο Τζων (Peter Sarsgaard) έχουν δυο παιδιά και απέτυχαν να φέρουν στο κόσμο άλλο ένα. Αποφασίζουν λοιπόν να υιοθετήσουν και γι’αυτο πηγαίνουν στο ορφανοτροφείο να επιλεξουν.
    Η 9χρονη Εσθερ (Isabelle Fuhrman) που ζωγραφίζει και τραγουδάει, γοητεύει εύκολα τους δυο γονείς και την παίρνουν σπίτι. Γρήγορα καταλαβαίνουμε όμως ότι πίσω από το αγγελικό προσωπάκι κρύβεται ένα διαβολικό πλάσμα που έχει βαλθεί να ξεκληρίσει τη νέα της οικογένεια.
    Το σενάριο του David Johnson φρόντισε να προσθέσει και λίγα δράματα στο στόρι, καθώς όλοι έχουν κι από ένα ψεγάδι. Η γυναίκα είναι πρώην αλκοολική και έφτασε σε επικίνδυνο σημείο, ο σύζυγος είχε γκόμενα και ο ένας ο γιος είναι κουφός.
    Ένα αμφιλεγόμενο θρίλερ με το διαβολικό παιδί στα χνάρια της Προφητείας με ανατρεπτικό τέλος και διχασμένες κριτικές.
    Σε 17 αιθουσες.  


    Παίζονται επίσης:
    Coco Channel & Igor Stravinsky, γαλλική βιογραφία του Γιαν Κουνεν με την Ανα Μουγκλαλις στο ρόλο της Κοκο Σανελ όπου φιλοξενεί έναν μουσικοσυνθέτη και γοητεύεται. Αν σας αρέσουν τα βαριεστημένα κοινωνικά εποχής. 
    Σε 15 αίθουσες (θέλω πολύ να δω τα multiplex να κατακλύζονται από εφήβους για να δουν ...την Κοκο!)


    Μια Μέρα Του Καλοκαιριού (Still Walking) του Χιροκαζου Κορε-Εντα, Ιαπωνική κοινωνική ταινία όπου μια οικογένεια πενθεί κάθε χρόνο. Σε 1 αίθουσα.


    Kabei:Η Μητέρα μας της Γιοζι Γιαμαντα, επίσης Ιαπωνικό κοινωνικό δράμα (!!) σε 1 αίθουσα.  
      
    Summer Book, ενός Τούρκου. Δε με ενδιαφέρει τούρκικη ταινία.


    Καλο Σινεμα.

     
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 24/9/2009 Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top