F Review: Τί Να Περιμένεις Όταν είσαι Έγκυος - What To Expect When You're - FilmBoy Review: Τί Να Περιμένεις Όταν είσαι Έγκυος - What To Expect When You're - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Τί Να Περιμένεις Όταν είσαι Έγκυος - What To Expect When You're


     
    Μετά τα γυρίσματα του What to Expect When You're Expecting, η Jennifer Lopez είπε ότι θα ήθελε να υιοθετήσει τα δίδυμα από την Αιθιοπία με τα οποία συνδέθηκε με το ρόλο της στη ταινία.

    Η νέα ταινία του Kirk Jones το κάνει αυτό.
    Όχι μόνο στους συντελεστές αλλά και στους θεατές.

    Και φυσικά, τα τζιμάνια του marketing δεν άφησαν την ευκαιρία ενός άτυπου συνεδρίου εγκυμονούσων (ή wannabe) και γέμισαν την είσοδο του Odeon Kosmopolis με είδη μπεμπέ, καροτσάκια της Kiko και γενικά μια '...It's a trap!' αίσθηση σε όσους δε νοιώθουν ακόμα έτοιμοι να γίνουν γονείς.

    Από την άλλη, ήταν το ιδανικό περιβάλλον για τα ζευγάρια που ήδη περιμένουν να φέρουν στο κόσμο ένα παιδί ...αν και οι δίμετρες κοπέλες της προώθησης δεν ταίριαζαν ιδιαίτερα στο feeling...


    Βασισμένο σε ένα ...'Parents for Dummies' manual, γραμμένο από τη Haidi Murkoff, η τέταρτη σκηνοθετική δουλειά του Jones (μετά το πανέξυπνο Waking Ned, το παιδικό Nanny McPhee και το μέτριο all-star drama Everybody's Fine), είναι μια κωμωδία τραβηγμένη, υπερβολική, λίγο hardcore και εντελώς ξένη σε οτιδήποτε μη Αμερικάνικο.

    Φυσικά, με ένα τόσο πολυποίκιλο cast και τόσες πολλές υπο-ιστορίες, θα ήταν αδύνατο να μην υπήρχαν και στιγμές γέλιου και πετυχημένων gangs.

    Η ταινία ακολουθεί τις ιστορίες 5 γυναικών που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συνδέονται με τη μητρότητα, για έναν παράξενο λόγο όμως, οι πιο γήινοι χαρακτήρες είναι αυτές που δεν μένουν έγκυες.

    Ειλικρινά, δεν νομίζω να ταυτιστεί καμία γυναίκα με τους γυναικείους χαρακτήρες της ταινίας, αντίθετα με τους ανδρικούς στους οποίους αναγνώρισα αρκετούς από τον περίγυρό μου.


    Ξεκινώντας, γνωρίζουμε την Jules (Cameron Diaz, Bad Teacher), χορεύτρια στο Celebrity Dancing, γυμνάστρια και παρουσιάστρια εκπομπής αδυνατίσματος και σε σχέση με τον χορευτή-παρτενέρ της Evan (Matthew Morrison).

    Δυναμική, 'εγώ αποφασίζω για όλα' γυναίκα, λίγο bitchy και πολύ ...showbiz.
    Νομίζει ότι μπορεί να φιξάρει μέχρι και το πότε θα γεννήσει ανάλογα με το πρόγραμμα της.

    Η Wendy (Elizabeth Banks, The Hunger Games) είναι η υστερική - στα όρια της σχιζοφρένειας - wannabe mother, συγγραφέας ενός βιβλίου για το θηλασμό με τίτλο 'Milk It' (!!), βάζει αφύπνιση όταν έχει ωορρηξία και θέλει όσο τίποτε άλλο να γίνει μητέρα.

    Είναι αυτή που, όταν καταφέρνει να μείνει έγκυος, προσφέρει το σκατολογικό στοιχείο της ταινίας, το soft hardcore των παρενεργειών του σώματός της και τη μανιακή αντιμετώπιση της μητρότητας.

    Ήρωας ...συγνώμη, σύζυγος της ο Gary (Ben Falcone, Bridesmaids), ευνουχισμένος σύζυγος και κομπλεξικός γιος του mega-star πρώην ραλίστα ανταγωνιστικού πατέρα του (Dennis Quaid, Beneath the Darkness), του οποίου η νεαρή γυναίκα (Brooklyn Decker, Battleship) μένει έγκυος με δίδυμα την ίδια στιγμή με τον γιο του.

    Ανάσα νεότητας προσφέρει η παρουσία της Rosie (Anna Kendrick, 50/50), μιας κοπέλας που θα μείνει έγκυος μια βραδιά με τον κάποτε φίλο της Marco (Chace Crawford, Twelve) και που μαζί του θα δώσει μια απαραίτητη ένεση ανεμελιάς και ρομάντζου στην μέχρι τώρα σχεδόν καταναγκαστική ταινία.

    Παρόλα αυτά, το πιο γήινο ζευγάρι είναι η Holly (Jennifer Lopez, The Back-Up Plan) και ο Alex (Rodrigo Santoro, There Be Dragons).
    Εκείνη φωτογράφος παιδιών που δεν μπορεί να μείνει έγκυος κι εκείνος τρομαγμένος με την ιδέα αλλά ερωτευμένος με τη γυναίκα του.

    Καμία υστερία, καμιά έξαρση μανίας, παρά μόνο αγνή αγάπη, θέληση να γίνει μητέρα έστω και από υιοθεσία.

    Υπό το φόβο να θεωρηθεί εξ ολοκλήρου γυναικεία ταινία, προστέθηκε η συμμορία μπαμπάδων - Chris Rock (Grown Ups), Rob Huebel (The Descendants), Thomas Lennon (A Very Harold & Kumar 3D Christmas), Amir Talai - με τέσσερις 'παθόντες' που βρίσκουν διέξοδο στους εβδομαδιαίους περιπάτους τους χωρίς τις γυναίκες τους και το ελεύθερο να μιλάνε και να πράτουν χωρίς τις τρομακτικές δεσμέυσεις των συζύγων τους.

    Μίζεροι και υπερβολικοί, οι 'σοφοί' της πατρότητας και αυτοί που σπέρνουν φόβο και πανικό στους επίδοξους πατέρες.

    Το μεγάλο πρόβλημα της ταινίας είναι οι υπερβολικοί χαρακτήρες - γι'αυτό και όσοι δεν είναι σίγουροι αν θέλουν να γίνουν γονείς, δεν νομίζω ότι πρέπει να δείτε αυτή τη ταινία.

    The Horror!
    Η απόλυτη έκρηξη ορμωνών στις γυναίκες, η απόλυτη άγνοια και ηλιθιότητα στους άνδρες.

    Όλα στον υπερθετικό βαθμό, σε σημείο που από τη μέση της ταινίας καταλαβαίνεις ότι έχεις μπει σε ένα σουρεαλιστικό σύμπαν και άρα, κρατάς τις αποστάσεις σου - κάτι που ποτέ δεν είναι καλό για μια κομεντί.

    Η ατσαλάκωτη Diaz είναι εκτός τόπου και χρόνου και σε κανένα σημείο δεν τη νιώθεις σαν μητέρα, αλλά ευτυχώς για τη ταινία, είναι η μόνη.

    Η επίσης ατσαλάκωτη Lopez έχει πιο δραματικό ρόλο και τουλάχιστον ξέρει σε τί ταινία παίζει, πολύ καλή η Banks αν και σε υπερβολικό και ακραίο ρόλο, αλλά η όαση είναι η όλο και πιο ανερχόμενη Anna Kendrick, από την οποία δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου (όπως και στο 50/50 πέρυσι).

    Στους άντρες, ίσως διασώνεται ο Sandoro αλλά από εκεί και πέρα το χάος.

    Όπως είπα παραπάνω, η αμερικανιά είναι διάχυτη σε όλη τη ταινία.
    Όσο κι αν ξενίζουν οι Pregnant Expo εκθέσεις, τα εγχειρίδια του Πώς να γίνεις Μητέρα και η αμάθεια των επίδοξων πατεράδων (αλήθεια, πόσες φορές θα σας πέσει το παιδί όσο το αλλάζετε;) είναι κάτι λογικό στην Αμερικάνικη νεοσυντηρητική κοινωνία.

    Όμως, αποτελεί επιστημονική φαντασία χειρίστου είδους στον υπόλοιπο κόσμο και ειδικά στην Ελλάδα, για αυτό και έχω μεγάλες αμφιβολίες για την απήχηση της ταινίας.

    Μέσα στην υπερβολή της ωστόσο, έπιασα τον εαυτό μου να γελάω με κάποιες ατάκες της εύσωμης καρτουνίστικης υπαλλήλου της Banks (Rebel Wilson), και μερικές χιουμοριστικές καταστάσεις της ταινίας.

    Πάντως ξαναλέω, το What To Expect When You're Expecting αφορά γονείς και μελλοντικούς γονείς, και όχι comedy lovers.

    What to Expect When You're Expecting trailer 2 από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Τί Να Περιμένεις Όταν είσαι Έγκυος - What To Expect When You're Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top