F Οι Πολυαναμενόμενες Ταινίες του 2012: Λοιπές περιπέτειες και crime-action - FilmBoy Οι Πολυαναμενόμενες Ταινίες του 2012: Λοιπές περιπέτειες και crime-action - FilmBoy
  • Latest News

    Οι Πολυαναμενόμενες Ταινίες του 2012: Λοιπές περιπέτειες και crime-action


    Γράφει ο Κώστας Τσώκος.

    CRIME / ACTION

    Εντάξει, πολλά από τα παρακάτω μπορούν να θεωρηθούν blockbusters και κάποια από τα blockbuster, action movies, αλλά σε ευρύτερο πλαίσιο θα μου επιτρέψετε τον διαχωρισμό.

    Έχουμε κι εδώ κάποιο sequel αλλά τα περισσότερα είναι ταινίες δράσης που θα τραβήξουν τη προσοχή μας, είτε λόγω cast είτε λόγω ...δράσης.

    Το σίγουρο είναι ένα.
    Αν έρθει το τέλος του κόσμου το 2012, θα φύγουμε όλοι λαχανιασμένοι!





    The Bourne Legacy
     

    Χωρίς Mat Damon, Mat Damon (όχι δεν είναι λάθος, μου έχει κολλήσει απ'το Team America!) και Paul Greengrass αλλά με Jeremy Renner, Rachel Weisz και φυσικά ...Edward Norton.

    Μια εντελώς άλλη ιστορία που θα αφορά άλλον πράκτορα και με σκηνοθέτη αυτήν την φορά τον  Tony Gilroy του βαρετού Michael Clayton.


    Δεν ξέρω αν θα μας λείψει η ιλλιγγιώδης σκηνοθεσία του Greengrass αλλά ας το δούμε σαν μια ξεχωριστή κατασκοπική ταινία.
    Εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στο καστ.


    Bullet to the head
     

    Ποιος λέει όχι στον Stallone;
    Και μάλιστα σε ολοκαίνουριο πρότζεκτ χωρίς Rocky, Rambo και Expendables μαζώξεις;

    Ποιος λέει όχι στον εξαφανισμένο Walter Hill που μας έδωσε κάποτε τα Warriors, 48 Hours, Streets of Fire, Red Heat με Σβάρτζι και Undisputed;

    Εδώ θα βάλει τον Sly μαζί με τον Jason - Αποτυχημένος Conan - Momoa, σε μια ιστορία εκδίκησης όπου ένας μπάτσος και ένας εκτελεστής θα πρέπει να συνεργαστούν για να κανονίσουν αυτόν που σκότωσε τους συνεργάτες τους.

    Όχι και ότι πιο πρωτότυπο αλλά το ζητούμενο είναι να δούμε παλαιομοδίτικο πιστολίδι και ξυλίκι αλά 80's και Kobra!
    Πολύ φοβάμαι πως αντί για εκρήξεις, θα σκάσουν στα μούτρα μας τα κολλαγόνα του Sly.


    The Εxpendables 2 


    Για όσους δεν χορτάσατε Σταλόνε ...αυτό θα είναι Expendables!

    Στο αρχικό καστ που θα επανέλθει (Stallone, Statham, Jet Li, Lundgren) θα χωρέσει και ο Liam Hemsworth αδερφός του Chris "Thor" Hemsworth.

    Όμως το ζουμί είναι αλλού.
    Οι ρόλοι των Willis, Schwarzenegger μεγαλώνουν ενώ προστίθενται και οι ...Van Damme, CHUCK NORRIS!

    Στο τιμόνι αυτή τη φορά o Simon West που την κατέχει την αμερικανιά (Con Air, Tomb Raider) και μεις περιμένουμε για μια ακόμη φορά να πεθάνουμε στο γέλιο και να πορωθούμε από αδρεναλίνη, μούφα δράση και cult ατμόσφαιρα σύγχρονης βιντεοταινίας!



    The Looper

    Toν Βruce Willis θα τον δούμε και στο The Looper να εκτελεί χρέη εκτελεστή σε ένα φουτουριστικό μέλλον και να τα βάζει ...με τον εαυτό του.

    Μαζί του ο Joseph Gordon-Levitt σε σκηνοθεσία Rian Johnson (Brick, Brothers Bloom).



    Επίσης:
     
    Διπλή δόση και από Liam Neeson με λύκους να τον κυνηγάνε στο The Grey του Joe Carnahan (Narc, Smokin Aces, The A-Team) ενώ στο sequel του sleeper hit Taken, που αυτή τη φορά σκηνοθετείται απ'τον Olivier Megaton (Transporter 3), κρατείται αιχμάλωτος με την γυναίκα του, απ'τον μπαμπά ενός απαγωγέα της πρώτης ταινίας! (ουφ ανάσανα!)

    Ο Wong Kar Wai (Chungking Express, In The Mood For Love, 2046) θα αλλάξει ρότα και θα μας πει την δική του εκδοχή για τον δάσκαλο του Bruce Lee (IP Man) στο οπτικά εντυπωσιακό The Grandmasters ενώ ο Timur Bekmambetov των Nightwatch, Daywatch, Wanted θα φρεσκάρει κι αυτός την μυθολογία των βαμπίρ, βάζοντας αυτήν την φορά τον Lincoln να τα κυνηγάει γιατί του σκότωσαν τη μάνα!

    Ή όπως λέμε στου Van Helsing τη μεριά, έσκασε ξανά, υπερφυσική κατραπακιά.
    Φήμες ότι ανάγκασαν τον Chuck Norris να υποδυθεί το βαμπίρ για να φαίνεται η ταινία ακόμη πιο μεταμοντέρνα ...κρίνονται ως αναληθείς!

    Ας είναι τουλάχιστον entertaining...

    O Brad Pitt ξανασυναντιέται με τον Andew Dominik μετά από το ιδιαίτερο και αργόσυρτο The Assasination of Jesse James....
    Αυτή τη φορά μάλλον θα χουμε κάτι ποιο κοντινό στο Chopper του δεύτερου, με την υπόθεση να αφορά μια ληστεία στον υπόκοσμο του τζόγου και με αφεντικό τον James 'Sopranos' Gandolfini.


    Από τον ...Mabrouk El Mechri του πολύ καλού JCVD με Van Damme, μάς έρχεται το Τhe Cold Light of Day με Bruce Willis και Henry Cavill (Immortals, Superman: Man of Steel) στο οποίο ο δεύτερος, στην προσπάθεια του να σώσει την οικογένεια του από απαγωγή στην Ισπανία, θα ανακαλύψει μια συνομωσία.

    Kill bill Landen ονoμάζεται και η νεά προσπάθεια της βραβευθείσας με Όσκαρ για το The Hurt Locker, Kathryn Bigelow και αναφέρεται στα γεγονότα της σύλληψης και δολοφονίας του Bin Laden απ'τις αμερικάνικες δυνάμεις.
    Νομίζω ο τίτλος τα λέει όλα από μόνος του...

    Τέλος ο Ryan Reynolds θα συνεργαστεί με το τέρας υποκριτικής που λέγεται Denzel Washington στο Safe House όπου θα πρέπει να υποθάλψει έναν φυγά και τελικά θα βρεθεί να τον κυνηγάνε και τον ίδιο!
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Οι Πολυαναμενόμενες Ταινίες του 2012: Λοιπές περιπέτειες και crime-action Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top