F Warrior - FilmBoy Warrior - FilmBoy
  • Latest News

    Warrior

    Η ιστορία του κινηματογράφου είναι γεμάτη από σπουδαία - και άλλα, όχι και τόσο σπουδαία - fighting films όπου ένας άνδρας (ενίοτε γυναίκα) προπονείται για να γίνει πρωταθλητής στο ρίνγκ.

    Κάποιες φορές αυτοί οι άγριοι 'αθλητές' επιτυγχάνουν και κάποιες όχι, αλλά σε κάθε περίπτωση οι θεατές ψυχαγωγούνται με το ανθρώπινο δράμα πίσω από καθημερινούς ανθρώπους που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν την φυσική τους δύναμη για να ανέλθουν και να αφήσουν πίσω τους τη συνήθως μίζερη ζωή τους.

    Ένα τέτοιο δράμα είναι το Warrior του Gavin O'Connor και είναι αρκετά τυχερό να έχει πρωταγωνιστές δύο ανερχόμενους ηθοποιούς, τον Tom Hardy και τον Joel Edgerton.

    Ο Tommy (Hardy, Inception) είναι ένας στρατιώτης με μυστήριο παρελθόν, ο οποίος ζητά τη βοήθεια του πρώην αλκοολικού πατέρα του (Nick Nolte, Arthur) προκειμένου να εκπαιδευτεί σωστά για να πάρει μέρος σε ένα τουρνουά πολεμικών τεχνών με μεγάλο χρηματικό έπαθλο...


    Ο μεγάλος αδελφός του, Brendan (Edgerton, The Thing) εκπαιδεύεται κι αυτός για το τουρνουά για διαφορετικούς όμως  λόγους.
    Ο μισθός του δασκάλου δεν είναι αρκετός για να φροντίσει τη γυναίκα του (Jennifer Morrison, Star Trek) και τα δυο παιδιά του.

    Το δίδαγμα της ταινίας είναι ξεκάθαρα η σημασία της οικογένειας αλλά έχω την εντύπωση ότι έτσι όπως θέτονται οι καταστάσεις, σχεδόν εξαναγκαζόμαστε να πάρουμε το μέρος του Brendan.


    Σκεφτείτε το λίγο.
    Οικογενειάρχης δάσκαλος που λατρεύει τα παιδιά και τη γυναίκα του αλλά έχει τρομερά οικονομικά προβλήματα ή ένας πρώην στρατιώτης χωρίς υποχρεώσεις και με σκοτεινό παρελθόν;

    Δύσκολο, ε; 

    Οι κριτικές πάντως είναι πάρα πολύ καλές συνολικά και όλοι κάνουν ειδική μνεία στις ερμηνείες των δύο 'μαχητών' καθώς και στο συναρπαστικό φινάλε της ταινίας.

    Το Warrior προβλήθηκε στην Αμερική στις 9 Σεπτεμβρίου και έκλεισε με $13 εκατομμύρια.


    Warrior trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Warrior Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top