F Contagion - FilmBoy Contagion - FilmBoy
  • Latest News

    Contagion

    Κι αν δεν έχετε φρικάρει μέχρι τώρα στην ιδέα μιας παγκόσμιας πανδημίας - κάποια άγνωστη και ανίατη ασθένεια σαρώνει όλη την επιφάνεια της Γης με ταχύτατους ρυθμούς αφήνοντας πίσω της καταστροφή και θάνατο ...στην καλύτερη - η νέα ταινία του Steven Soderbergh μπορεί να σας κάνει να το πάθετε.

    Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καλύψεις αυτό το θέμα.

    Το χιτ Outbreak το 1995 μετέτρεψε την υπόθεση σε αγώνα με τον χρόνο, προσθέτοντας ανόητα και μία ερωτική σχέση.

    Το περσινό Never Let Me Go εξέτασε τα επακόλουθα στις προσωπικές μας σχέσεις.

    Φυσικά, έχουμε και το σινεμά τρόμου όπου για παράδειγμα το The Crazies πόνταρε στο gore αφήνοντας και κανα δυο διδάγματα στη πορεία.

    Τουλάχιστον, η νέα οπτική της κινηματογραφικής 'μόλυνση-κόσμος-the end' έρχεται ...



    ...από τον απρόβλεπτο μεν (βλέπε The Informant!) αλλά συνήθως ποιοτικό (βλέπε Traffic) σκηνοθέτη Steven Soderbergh.

    Με τη βοήθεια ενός απίστευτα λαμπερού cast, δείχνει τον τρόπο με τον οποίο οι διάφορες οργανώσεις Υγείας ανταποκρίνονται στο ξαφνικό ξέσπασμα ενός θανατηφόρου και μυστηριώδους ιού.

    Από μια ανυποψίαστη νοικοκυρά (Gwyneth Paltrow, Country Strong) και τον σοκαρισμένο σύζυγό της (Matt Damon, The Adjustment Bureau) παρακολουθούμε την ανεξέλεγκτη εξέλιξη του ιού, καθώς εξαπλώνεται με ύπουλο τρόπο σε μεγάλες πόλεις όπως το Σικάγο, τη Βοστώνη, Το Λονδίνο, το Χονγκ Κονγκ (don't worry, δεν έρχεται στην Αθήνα, ούτε αυτός δεν την αντέχει) και που είναι ικανός να αφανίσει ολόκληρο τον πληθυσμό της Γης αν κάποιοι πραγματικά έξυπνοι γιατροί δεν ενεργήσουν γρήγορα.

    Αυτοί είναι: ο συντονιστής (Laurence Fishburne, Predators), επιστήμονες (Jennifer Ehle, The Ides of March), καθηγητές (Elliott Gould) και ερευνητές (Kate Winslet, η πρώτη της ταινία εδώ και 3 χρόνια, μετά το Οσκαρικό The Reader). 


    Είναι επίσης επιδημιολόγοι (Marion Cotillard, Midnight in Paris) που ταξιδεύουν στην άκρη του κόσμου για να βρουν τη πηγή του ιού, γραφειοκράτες (Enrico Colantoni) και στρατιωτικοί (Bryan Cranston, Drive).

    Όλοι αυτοί δουλεύουν από κοινού για να σώσουν τους πολίτες του κόσμου που κάθονται κλεισμένοι στα σπίτια τους με φόβο κι ελάχιστες ελπίδες.

    Το τρελό cast όμως δεν τελειώνει εδώ - και φαντάζομαι το συνοστισμό στα Όσκαρ έτσι και πάρει καμιά υποψηφιότητα κάποιος:
    John Hawkes (The Winter's Bone), Jude Law (Repo Men), Larry Clarke (Transformers 3) και άλλοι.

    Το Contagion έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο φεστιβάλ της Βενετίας το Σεπτέμβριο και έκτοτε έχει πάρα πολύ καλές κριτικές από σχεδόν όλους τους ανθρώπους που το είδαν.

    Στην Αμερική έκανε πρεμιέρα στις 9 Σεπτέμβρη και μέχρι σήμερα έχει μαζέψει πάνω από $70 εκατομμύρια σε εισπράξεις.

    Στην Ελλάδα θα το δούμε από Τετάρτη 19 Οκτωβρίου.



    Contagion trailer by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Contagion Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top