F Stake Land - FilmBoy Stake Land - FilmBoy
  • Latest News

    Stake Land

    Πριν 3 χρόνια ο πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης Jim Mickle έκανε μια αξιόλογη εμφάνιση στα horror φεστιβάλ με το low-budget Mulberry Street προτού αυτό επιλεχθεί και στο After Dark Horrorfest, και κάποιοι περίμεναν την επόμενη ταινία του με περιέργεια.

    Η αναμονή τελείωσε το Σεπτέμβρη του 2010 στο Midnight Madness του φεστιβάλ του Toronto όπου ο Mickle παρουσίασε το Stake Land και το κοινό τον αποθέωσε κυριολεκτικά (το FilmBoy το είχε στις '10 Πιο ...Φανταστικές ταινίες του Fantastic Fest 2010).

    Οι κριτικές συνολικά είναι 'Οσκαρικού' επιπέδου και το Twitch το αναφέρει ως 'Το καλύτερο horror της χρονιάς' - αλλά μη πιαστείτε από αυτό το τελευταίο γιατί το συγκεκριμένο site είναι αυτό που λάτρεψε τον Κυνόδοντα, οπότε ...

    Μπορείτε να βασιστείτε όμως στα μάτια σας, βλέποντας οι ίδιοι το trailer που, αν μη τί άλλο μας δείχνει οτι πρόκειται για μια αξέχαστη ταινία, ίσως το καλύτερο horror Αποκάλυψης τα τελευταία χρόνια.

    Στο Stake Land παρακολουθούμε ...




    ...τον Martin (Connor Paolo, The Winning Season) και τον σκληρό μέντορα του γνωστό ως 'Mister' (Nick Damici) καθώς ταξιδεύουν σε μια ερημωμένη Αμερική που πλέον κατακλύζεται από vampire.

    Στη πορεία τους συλλέγουν κι άλλους επιζόντες, όπως μια καλόγρια (Kelly McGillis ...ναι, η 54χρονη πια συμπρωταγωνίστρια του Tom Cruise στο Top Gun!), μια όμορφη έγκυο κοπέλα (Danielle Harris, The Black Waters of Echo's Pond) και έναν πρώην πεζοναύτη (Sean Nelson, The Taking of Pelham 123).

    Τα vampires του Stake Land είναι κάτι μεταξύ zombie και vampire, που πίνουν αίμα αντί να τρώνε σάρκες αλλά είναι το ίδιο χαζά με τα κλασικά πατροπαράδοτα zombie. 


    Η μαγκιά του Jim Mickle πάντως είναι στη δημιουργία του μετά-συντέλεια κόσμου, γεμάτο από θρησκευτικές αιρέσεις και ασφαλή καταφύγια ...
    Είναι εκπληκτικό τί μπορείς να κάνεις με λίγα χρήματα.

    Για την ακρίβεια, το Stake Land είναι από τα λίγα φιλμ που φαίνεται πολύ μεγαλύτερο και ακριβότερο από ότι πραγματικά είναι, κάτι που οφείλεται κατά πολύ στη σκηνοθεσία και την όμορφη φωτογραφία του.

    Έχουν γίνει υπερκορεσμένα, κλισέ και κουραστικά τα vampire movies τον τελευταίο καιρό, αλλά όπως συμβαίνει συνήθως, χρειάζεται ένα indie στολίδι να έρθει από το πουθενά για να μας θυμίσει ότι το να φτιάξεις ένα καλό σκοτεινό κι  αιματοβαμμένο φιλμ με vampires δεν είναι αδύνατο.

    Και ναι, το Stake Land θα ήταν το The Road – αν και λιγότερο ζοφερό ίσως – αν η αιτία της Αποκάλυψης ήταν μια επιδημία vampire.

    Η ταινία προβλήθηκε σε λίγες αίθουσες της Αμερικής στις 22 Απριλίου. 



    Stake Land trailer by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Stake Land Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top