F Φιλίες και Έρωτες - Something Borrowed - FilmBoy Φιλίες και Έρωτες - Something Borrowed - FilmBoy
  • Latest News

    Φιλίες και Έρωτες - Something Borrowed

    Οι ρομαντικές κομεντί δε σχεδιάστηκαν για να προβληματίζουν τους θεατές.

    Συνήθως είναι μιας χρήσης ταινίες για το ευρύ κοινό όπου ένα ζευγάρι βγαίνει ραντεβού, δημιουργείται μια σπίθα μεταξύ τους, χωρίζουν για λίγο και στο τέλος καταλήγουν παντρεμένοι κι ευτυχισμένοι.

    Σε αυτές τις ταινίες είναι πολύ πιο απλό το να μην υπάρχουν ιδιαίτεροι προβληματισμοί και οι χαρακτήρες να είναι ξεκάθαρο ποιοι είναι οι καλοί και οι κακοί ακόμα κι αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος.

    Στο Something Borrowed του Luke Greenfield – η 3η του ταινία συνολικά και 7 χρόνια μετά το The Girl Next Door – η καλή της υπόθεσης είναι ...ίσως η χειρότερη φίλη που θα μπορούσατε να βρείτε.

    Η Rachel (Ginnifer Goodwin, Ramona and Beezus) διαπράττει το προπατορικό αμάρτημα των ρομαντικών κομεντί με το να είναι χαριτωμένη αλλά όχι hot.

    Η έλλειψη αυτοπεποίθησης την οδήγησε ...




    ...να αφήσει την όμορφη φίλη της Darcy (Kate Hudson, The Killer Inside Me) να της κλέψει τον γκόμενο, τον Dex (Colin Egglesfield, The Good Guy).

    Έξι χρόνια αργότερα ο Dex και η Darcy ετοιμάζονται να παντρευτούν αλλά μετά από ένα πάρτι γενεθλίων, η Rachel κοιμάται με τον Dex.

    Αρχικά θα προσπαθήσουν να το δουν σαν ένα λάθος αλλά θα καταλάβουν ότι τρέφουν αισθήματα ο ένας για τον άλλον, κανείς όμως δεν έχει το κουράγιο να αναβάλλει το γάμο και να ξεπεράσει τις ανασφάλειες του.

    Σε αυτό ακριβώς αναφερόμουν στον πρόλογο. 


    Αυτό που κάνουν η Rachel κι ο Dex είναι μια άθλια πράξη και σε κάθε άλλη περίπτωση θα τους μισούσαμε ως θεατές, παρόλα αυτά είναι οι συμπαθητικοί της ταινίας κυρίως λόγω της Ginnifer Goodwin που ...ότι και να σου κάνει δε μπορείς παρά να τη συμπαθήσεις.

    Σε αυτό βοηθάνε και οι εντολές της σκηνοθεσίας, όπου παρουσιάζεται μια Darcy με έντονα στοιχεία ναρκισσισμού, εντελώς bitchy, ακριβώς για να τη μισήσουμε.

    Άλλος ένας που πιστεύει ότι η Darcy είναι κακός άνθρωπος είναι ο φίλος τους Ethan (John Krasinski, It’s Complicated) , ο κλασικός gay-φίλος που όμως δεν είναι στη πραγματικότητα gay αλλά ...προσποιείται ότι είναι (!).

    Μ’αυτά και μ’αυτά, η ταινία πήρε κακές κριτικές συνολικά αλλά έκανε $13 εκατομμύρια άνοιγμα τριημέρου στις 6 Μαΐου, τρία παραπάνω από τις τελευταίες προβλέψεις.

    Στην Ελλάδα έρχεται στις 12 Μαΐου.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Φιλίες και Έρωτες - Something Borrowed Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top