F Rango - FilmBoy Rango - FilmBoy
  • Latest News

    Rango

    Πριν αρχίσω να γράφω, πρέπει να θυμίσω στον εαυτό μου να είμαι εγκρατής, μια και αυτό είναι preview και όχι κριτική.

    Από την άλλη, λίγες ταινίες σου δίνουν τόσο μεγάλη σιγουριά ότι θα είναι πολύ καλές, μόνο από το trailer, τους συντελεστές και τα γύρω σχόλια και κριτικές, όσο το Rango.

    Αρχίζοντας από τον σκηνοθέτη, o Gore Verbinski είναι από τους σκηνοθέτες που όταν κάνει μια ταινία, στήνεσαι στην ουρά και τη βλέπεις, με μία μόνο εξαίρεση:
    The Mexican, The Ring, The Pirates of the Caribbean 1, 2, 3 (η εξαίρεση ήταν το The Weather Man το 2005).

    Το τελευταίο του είναι το Rango και παίζει να είναι ένα από τα πιο όμορφα και ανατρεπτικά animation από την εποχή του 1ου Shrek.

    Οι μικρές ηλικίες αναμφίβολα θα διασκεδάσουν με τα παράξενα ζωάκια-χαρακτήρες, το άφθονο χιούμορ του και τις πολλές σκηνές δράσης, το κόλπο όμως είναι ότι οι μεγαλύτεροι θα βρουν ακόμα περισσότερα στη ταινία για να περάσουν καλά.

    Αν και δανείζεται από μια μεγάλη ...




    ...γκάμα εμπνεύσεων, το Rango είναι βασικά ένα σπαγγέτι γουέστερν στυλ Sergio Leone!

    Η ιστορία μιλάει για έναν μοναχικό χαμαιλέοντα (με τη φωνή του Johnny Depp) που άθελα του γίνεται ο καουμπόη που θα σώσει τη πόλη, μια πόλη με κατοίκους αλλόκοτα και παράξενα ζώα αλλά πολύ χιούμορ.

    Στην original έκδοση – γιατί στην Ελλάδα θα προβληθεί και μεταγλωττισμένο - θα ακούσετε επίσης τις φωνές της Isla Fisher, του Alfred Molina, του Timothy Olyphant, του Ray Winstone και της Abigail Breslin.  


    Από την άλλη, είναι γουέστερν, δεν είναι σε 3D, και με τόσο παράξενα και μη αναγνωρίσιμα ζώα-χαρακτήρες, δε θα εκπλαγώ αν δεν πάει και πολύ καλά στο box office.

    Το 1ο τριήμερο (4-6 Μαρτίου) έκανε $ 38 εκατομμύρια, νούμερο καθόλου ενθουσιώδες.

    Αν, παρά τις πολύ καλές κριτικές (120 από τις 136 στο RT), την έξυπνη ιδέα, τον Johnny Depp και το φανταστικό trailer δεν πεισθήκατε ότι μιλάμε για ένα από τα καλύτερα animation της χρονιάς, δε ξέρω τι άλλο να κάνω.

    Εγώ, το τελευταίο που έχω να πω είναι ότι ίσως έφτασε η χρονιά που η Pixar θα χάσει το Oscar Καλύτερου animation.

    Στην Ελλάδα θα το δούμε από την UIP στις 10 Μαρτίου.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Rango Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top