F Σκηνές που Αγαπήσαμε: Fright Night - Νύχτα Τρόμου - FilmBoy Σκηνές που Αγαπήσαμε: Fright Night - Νύχτα Τρόμου - FilmBoy
  • Latest News

    Σκηνές που Αγαπήσαμε: Fright Night - Νύχτα Τρόμου

    Χάρη στη Stephanie Meyer και τη σειρά Twilight (βιβλία και ταινίες) οι χλωμοί μελαγχολικοί βρυκόλακες είναι πολύ αγαπητοί στο ευρύ κοινό γιατί είναι όμορφοι, πιστοί και λέγονται Robert.

    Πριν χρόνια όμως, τα βαμπίρ στον κινηματογράφο ήταν αιμοδιψείς και οι άνθρωποι τα θηράματά τους.

    Το Fright Night του 1985 ήταν από τις πρώτες ταινίες που έβαζαν ένα κωμικό στοιχείο στους τύπους με τους κυνόδοντες, σε μια εποχή που όλοι είχαν στο μυαλό τους τον Christopher Lee.

    Η βασική ιδέα ήταν εμπνευσμένη από το Rear Window του Alfred Hitchcock σε σενάριο και σκηνοθεσία του Tom Holland, ο οποίος μετά το ντεμπούτο του με το Fright Night έκανε και το Child’s Play λίγο αργότερα, που δεν είναι άλλο από την 1η εμφάνιση του Chucky, της κούκλας-serial killer που απέκτησε άλλα 4 sequel.

    Ήρωας είναι ο ...




    ...Charley Brewster (William Ragsdale), ένας τυπικός έφηβος της εποχής που βλέπει το γείτονά του να μεταφέρει φέρετρα και μια νύχτα, να δαγκώνει μια κοπέλα.

    Η αστυνομία δεν τον πιστεύει, ούτε καν η φίλη του Amy (Amanda Bearse της σειράς Married with Children), έτσι  στρέφεται στον τηλεοπτικό του ήρωα, τον Vampire-killer Peter Vincent (Robby McDowell) ο οποίος αποδεικνύεται ότι είναι απλά ένας ηθοποιός που υποδυόταν το χαρακτήρα και στη πραγματικότητα, δε πιστεύει ούτε αυτός στους βρυκόλακες. 


    Μία από τις καλύτερες και πιο cult horror σκηνές είναι η τελική όπου ο Charlie ψάχνει για την Amy (που εν τω μεταξύ έχει γίνει βαμπίρ) ενώ ο Peter ψάχνει το φέρετρο για να καρφώσει τον πάσαλο.

    Είπαμε, μιλάμε για δεκαετία του 80, όταν πίστευαν ότι τα βαμπίρ σκοτώνονταν με αυτό το τρόπο ...και όχι με το να ερωτευτούν μια Bella θνητή!

    Θα αναγνωρίσετε τα φτηνά εφέ και τα πρόχειρα πετάγματα αλλά αυτά είναι που κάνουν κλασικές αυτές τις σκηνές.

    Στη συνέχεια δείτε τη σκηνή που αγαπήσαμε από το Fright Night του 1985 (αναμένουμε και το remake φυσικά), ένα video που θα βρείτε αποκλειστικά στο FilmBoy.  


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Σκηνές που Αγαπήσαμε: Fright Night - Νύχτα Τρόμου Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top